Films op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Films op Netflix

Films op Netflix

|
|

Laatste update:

Om een film naar keuze te kijken, hoef je tegenwoordig geen trip meer te maken naar de videotheek of een DVD aan zetten, maar schakel je gewoon Netflix in. De streamingdienst heeft een aanbod van duizenden films, dat elke dag wordt aangevuld. Alles wat je over films op Netflix moet weten, vind je op deze pagina.

Netflix-abonnementen

Een basisabonnement op Netflix heb je al vanaf € 7,99. Voor een standaardabonnement betaal je € 9,99. Je kunt dan gebruikmaken van HD-kwaliteit en met twee mensen tegelijkertijd kijken. Betaal je € 11,99, dan zijn dit vier mensen en kijk je films en series in Ultra HD-kwaliteit. Wil je Netflix uitproberen? Dat kan één maand lang, waarna je abonnement automatisch verlengd wordt.

Het filmaanbod van Netflix

Het aanbod van films op Netflix is gevarieerd. Je vindt zowel heel oude als nieuwere films tussen het aanbod. Zo staan bijvoorbeeld Dr. Strangelove, To Kill A Mockingbird en Lawrence of Arabia op Netflix, maar werden niet al te lang na hun bioscooprelease ook The Jungle Book, Star Wars: Episode VII – The Force Awakens, Publieke Werken en Zootropolis toegevoegd aan het filmaanbod.

De beste films op Netflix

Het filmaanbod op Netflix werd in het verleden nog weleens magertjes genoemd. Dit is de afgelopen jaren flink veranderd. Met een heleboel toptitels werd het aanbod op Netflix langzaam maar zeker aangevuld. Het aantal vier- en vijfsterrenfilms is inmiddels enorm. Klassiekers als The Godfather, The Godfather II en The Godfather III, The Shawshank Redemption, Good Will Hunting, All The President’s Men en Schindler’s List zijn beschikbaar, maar ook Oscarwinnaars van de afgelopen jaren zoals Whiplash, 12 Years a Slave, Dallas Buyers Club, The Big Short, The Theory of Everything, Blue Jasmine, Argo en Ex Machina.

Nederlandse films op Netflix

Het aanbod van films op Netflix is niet in elk land hetzelfde. Dit betekent dat we in Nederland soms titels mislopen, die bijvoorbeeld wel op de Amerikaanse Netflix staan. Aan de andere kant staat op Netflix ook een groot aantal films van Nederlandse bodem. Wat denk je van Zwartboek, De Tweeling, Komt Een Vrouw Bij De Dokter, Michiel de Ruyter, De Marathon of Oorlogswinter? Of als je het meer op Nederlandse romcoms hebt: Gooische Vrouwen, De Surprise, Mannenharten of Hartenstraat.

Netflix Originals

Netflix is druk bezig met het maken van eigen content. Vooral hun series vallen in de smaak, maar Netflix Originals vind je ook in filmvariant. Verreweg de bekendste titel is Beasts of No Nation. Andere Netflix Originals zijn True Memoirs of an International Assassin, The Fundamentals of Caring en The Ridiculous 6. Voor 2017 is Netflix van plan om nog meer eigen films te maken, met onder anderen Brad Pitt, Will Smith en Jake Gyllenhaal in de hoofdrollen.

Disneyfilms op Netflix

Je kunt Netflix ook heel goed inschakelen om je kinderen te vermaken. Grote kans dat je stiekem mee kijkt, want vooral het aanbod van Disneyfilms op Netflix is om van te smullen. Inside Out, Finding Nemo, Up, The Incredibles, The Good Dinosaur en Monsters Inc. zijn slechts enkelen van de vele animatietoppers die te zien zijn bij Netflix.

Lees verder