Rush Daniël brühl als niki lauda en Chris Hemsworth als James Hunt

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rush Daniël brühl als niki lauda en Chris Hemsworth als James Hunt

9 films die je moet kijken als je van Fast & Furious houdt

|
|

Laatste update:

Fast & Furious: Hobbs & Shaw zit eraan te komen! Om de laatste loodjes tot de première van die film op 1 augustus nog even te overbruggen, zetten we in dit toplijstje 9 films op een rijtje die je gegarandeerd zult waarderen als je een beetje een Fast & Furious-liefhebber bent!

1. The Transporter

The Transporter is door de jaren heen uitgegroeid tot een ware klassieker binnen het genre. Dat komt mede door de fraaie setting, waarbij Amerika (eindelijk eens!) wordt verruild voor een pittoresk Frans stadje. In de hoofdrol Jason Statham, die natuurlijk vrijwel zijn hele carrière in het teken heeft gesteld van snelle automobiles!

2. Gone in 60 Seconds

Nicholas Cage, Angelina Jolie en Rovert Duvall vertolken de hoofdrollen in deze race tegen de klok. Er moeten namelijk niet alleen 50 auto’s gestolen worden, dat moet ook nog eens gebeuren binnen 96 minuten! Gone in 60 Seconds is een heerlijk gelikte actiefilm, waarin elke scène je vol weemoed terug doet denken aan de gloriedagen van het begin van dit millennium.

Gone in 60 Seconds Nicholas Cage Angelina Jolie

3. Baby Driver

Goede muziek en snelle auto’s zijn natuurlijk voor elkaar gemaakt. De film waarin deze twee tot een perfecte symbiose komen, is natuurlijk Baby Driver. In deze film zie je Ansel Engort als bestuurder van een vluchtauto. Anders dan deze één-zins-plot misschien doet vermoeden, is Baby Driver echter veel meer dan ‘slechts’ een holle actiefilm. We duimen zodoende immens hard voor die mogelijke Baby Driver 2!

4. Speed

Ah, de klassieker onder de klassiekers: Speed! Het zou heiligschennis zijn om deze film van Keanu ‘breathtaking’ Reeves niet op te nemen in dit toplijstje. Voor wie onder een steen heeft geleefd: in Speed heeft een terrorist explosieven in een bus geplaatst. Het is aan Reeves en Sandra Bullock om ervoor te zorgen dat de bus steeds harden dan de 50 mijl per uur blijft rijden. Zo niet, dan ontploft de boel namelijk!

Speed Keanu Reeves Sandra Bullock bus

5. Collateral

In Collateral speelt Jamie Fox een simpele taxichauffeur, wiens avond compleet uit de klauwen loopt als huurmoordenaar Tom Cruise instapt voor een ritje. Leuke chemie, spannende achtervolgingen, gave stunts; we hebben reden genoeg om Collateral aan te raden aan fans van de Fast & Furious-films. Nog niet overtuigd? Oké, dan noemen we ten slotte nog het moordende tempo dat deze film zo kenmerkt! Dat moet jou als autoliefhebber wel aanspreken, toch?

6. The Italian Job

Ja hoor, daar hebben we hem weer: Jason Statham! Ook in The Italian Job zie je de Brit voorbij scheuren. De hele cast van deze heist-film bestaat trouwens uit dikke A-listers, zoals Mark Wahlberg, Charlize Theron, Edward Norton en Donald Sutherland. Heb je deze film al een paar keer bekeken? In dat geval wijzen we je graag op het origineel uit 1969, dat ook enorm de moeite waard is!

The Italian Job Mini Cooper 2003

7. Need for Speed

Need for Speed is misschien niet de meest populaire film op dit lijstje met films à la Fast & Furious… En we geven toe: Need for Speed haalt het qua grandeur niet bij deze franchise. Toch vinden we de film vermakelijk genoeg voor een plekje in dit toplijstje! Zeker als je het slappe verhaaltje naast je neerlegt en vooral oog hebt voor de actiescènes is deze gameverfilming best de moeite waard.

8. Drive

Wel zin in een goed verhaal? In dat geval kunnen we je Drive van harte aanbevelen! Ryan Gosling is overdag stuntman, in de avonduren verdient hij zijn centen echter als bestuurder van een vluchtauto. Wanneer een roof fout afloopt, komen zijn vrouw en kind in gevaar. Gosling besluit niet af te wachten, maar gaat zelf in de aanval. Het resultaat is een spannende, duistere film, waarbij ook genoeg ruimte is voor een vleugje drama.

Drive Ryan Gosling

9. Rush

We zijn enorm benieuwd naar dat nieuwe seizoen van Formula 1: Drive to Survive! Heerlijk zo’n kijkje achter de schermen, waarbij coureurs en teambazen elkaar in de haren vliegen. Dat is echter niets nieuws! In Rush wordt het verhaal verteld van de rivaliteit tussen Niki Lauda en James Hunt; twee compleet verschillende mannen die allebei toch niets liever willen dan het hoogste treetje van het podium betreden.

Lees verder