'Filmbazen aangeklaagd om discriminatie van vrouwen'

Veronica Superguide logo
'Filmbazen aangeklaagd om discriminatie van vrouwen'

'Filmbazen aangeklaagd om discriminatie van vrouwen'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Discriminatie op de werkvloer is wereldwijd nog steeds aan de orde van de dag. Ook in Hollywood gebeurt het volop. De EEOC wil daar een stokje voor steken.

Meer gelijkheid

De Equal Employment Opportunity Commission, zoals de organisatie voluit heet, is een mogelijke aanklacht op poten aan het zetten. Degenen in het beklaagdenbankje? Dat zijn de bazen van filmstudio’s, als het aan EEOC ligt. Zij zouden vrouwelijke acteurs, regisseurs, producenten, noem het maar op, te weinig kansen bieden in de filmwereld.

Onderzoek

Met behulp van cijfers, die ze hebben verkregen uit grondig onderzoek, wil EEOC de strijd aangaan met Hollywood. In het afgelopen jaar zouden bijvoorbeeld slechts 7% van de films geregisseerd zijn door een vrouw. Ava DuVernay is dit jaar de enige vrouwelijke regisseur die kansmaakt op een Oscar. 

Feministen

De discussie omtrent meer vrouwen in Hollywood lijkt de afgelopen jaren steeds meer op te laaien. Veel bekende actrices springen hiervoor op de bres, onder wie Patricia Arquette, Helen Mirren, Amanda Seyfried, Jennifer Lawrence, Olivia Wilde en Maggie Gyllenhaal. Zeker met de komst van Donald Trump als president van de VS, vinden zij het tijd om op te komen voor de rechten van, onder anderen, vrouwen.

Lees verder