Film over Michael Jacksons aap Bubbles gaat toch niet door

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Film over Michael Jacksons aap Bubbles gaat toch niet door

Film over Michael Jacksons aap Bubbles gaat toch niet door

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De film die Thor: Ragnarok-regisseur Taiki Waititi over Michael Jacksons aap Bubbles zou gaan maken gaat toch niet door. Zowel de filmmaker zelf als producent Netflix zien het project niet meer zitten. De exacte reden voor het afblazen van deze film is niet bekend, maar het zou zeer goed iets te maken kunnen hebben met de controversiële documentaire Leaving Neverland.

Comedy-film over het leven van Michael Jackson door de ogen van zijn aap Bubbles

De Bubbles-film van Taiki Waititi had een stop-motion animatiefilm moeten worden die het leven van de King of Pop zou vertellen door de ogen van zijn trouwe aap (hierboven samen te zien in een beeld van kunstenaar Jeff Koons). Waititi staat bekend om zijn gortdroge humor, dus we mogen ervan uit gaan dat het een comedy-film zou zijn geworden. En dat is na het uitkomen van Leaving Neverland niet neer zo gepast, aangezien Jacksons vermeende kindermisbruik hierin tot in detail uiteengezet wordt. Hierna zou je je als kijker bij een Bubbles-comedy dan al gauw afvragen “Wat heeft deze aap nog meer allemaal gezien?”

Te druk

De Amerikaanse vaksite Deadline.com meldt dat de officiële reden voor het cancelen van het project is dat Taiki Waititi de rest van dit jaar te druk zou zijn met post-productie en promotie voor zijn nieuwste film Jojo Rabbit. Dit wordt een comedy waarin hij zelf Hitler speelt, die het imaginaire vriendje is van een Duits jongetje. De Nieuw-Zeelandse filmmaker gaat controversiële onderwerpen duidelijk niet uit de weg, maar een comedy over Michael Jackson lijkt voor hem toch een brug te ver.  De producenten van de Bubbles-film willen hun film over Wacko Jacko’s geliefde chimpansee toch nog gemaakt krijgen, zij hopen het project nu elders onder te brengen.

Lees verder