Film op komst over scheepsramp Zuid-Korea

Veronica Superguide logo
Film op komst over scheepsramp Zuid-Korea

Film op komst over scheepsramp Zuid-Korea

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Zuid-Koreanen kunnen de ramp met de veerboot Sewol op termijn herbeleven op het witte doek. Er wordt volgens persbureau Yonhap een film gemaakt over het drama, waarbij ruim driehonderd mensen om het leven kwamen.

Reddingsoperatie

De film Sea Tiger wordt gebaseerd op een boek over de duikers die in 2014 waren betrokken bij de reddingsoperatie rond het rampschip, waar veel scholieren aan boord waren. De duiker die gold als de belangrijkste bron voor het werk sloeg later de hand aan zichzelf. Hij had zwaar te lijden onder de mentale en fysieke gevolgen van het reddingswerk.

Roeping

"Ik beloofde de duiker tijdens een bezoek aan de rampplek dat ik een verhaal zou schrijven en er een film van zou maken", zei de auteur van het boek. "Deze film is een roeping voor me." De productie van de film begint mogelijk al volgend jaar.

Celstraffen

De scheepsramp maakte veel los in Zuid-Korea. Meerdere bemanningsleden, onder wie de kapitein, werden veroordeeld tot celstraffen wegens nalatigheid. De eigenaar van het bedrijf achter de boot werd later dood gevonden. Ook hij pleegde vermoedelijk zelfmoord.

Lees verder