Filemon stopt per direct met BNN-programma Filemon Slaat Door

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Filemon stopt per direct met BNN-programma Filemon Slaat Door

Filemon stopt per direct met BNN-programma Filemon Slaat Door

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Al zijn terrortrainingen in Thailand blijken voor niks: BNN-presentator Filemon Wesselinks neemt het toch niet op tegen Ajouad El Miloudi in de ring. Filemon zit er volgens BNN “fysiek en mentaal doorheen door aanhoudende blessures en angst voor het gevecht”.

Blessures

De BNN-presentator heeft zich teruggetrokken uit het begin deze maand aangekondigde kickboksgevecht. Hiermee komt de vijfde en laatste aflevering van zijn programma Filemon Slaat Door te vervallen. 

“Een halfjaar lang heb ik keihard getraind om in de ring een kickbokswedstrijd te vechten. In het begin ging het trainen goed totdat ik begon te sparren”, zegt de presentator, die momenteel in Italië is om verslag te doen van de Ronde van Italië. “Vanaf toen kreeg ik blessure op blessure; vijf keer gekneusde ribben, een oor dat weken dicht zat en ik heb minstens een maand mank gelopen. Dit is me niet in de koude kleren gaan zitten.”

In de leer bij Remy

Filemon werd getraind door drievoudig wereldkampioen Remy “The Flying Gentleman” Bonjasky. In de laatste aflevering van Filemon slaat door, die zondagavond wordt uitgezonden, is te zien hoe hij Remy en Ajouad op de hoogte brengt van zijn besluit. “Ik vind dit erg spijtig voor Remy. Hij is een uitstekende kickbokser en trainer en heeft keihard gewerkt om van mij een kickbokser te maken. Hij beschikte met mij alleen niet over het allerbeste materiaal.”

Fysieke en mentale grens

Als Filemon “anders had gekund” had hij daar zeker voor gekozen, ook voor Ajouad. “Ik ben echt tegen mijn fysieke en mentale grens opgelopen, met het gevolg dat ik nu echt naar mijn lichaam en geest moet luisteren om te voorkomen dat het me anders schade op gaat leveren voor de toekomst.”

De finale van Filemon Slaat Door stond gepland op zondag 4 juni bij BNN op NPO3.

Lees verder