Rob Goossens en André Hazes

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rob Goossens en André Hazes

Felle kritiek op excuus-nummer André Hazes: 'Dacht dat het een grap was'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Een van de Hazesjes hoeft maar een heel klein scheetje te laten of half Nederland vindt er al wat van. Nu André een soort excuus-nummer voor zijn zoontje Dré heeft gedropt, kun je natuurlijk rekenen op heel veel haters en lovers. RTL Boulevard-deskundige Rob Goossens zit overduidelijk in dat eerste kamp.

"Het spijt me", zingt André tegen zijn zoontje in het nummer 'Kleine Grote Vriend', mede gemaakt door John Ewbank. "Van nu af aan ga jij mij minder zien." En ook: "Die ruzies, vriend, ik wil ze niet voor jou, dus ik ga nu weg". Rob geloofde zijn oren niet, zo sneerde hij gisteren in RTL Boulevard. "Ik moet heel eerlijk zeggen: toen ik het hoorde, dacht ik dat het een grap was."

Hypocriet

De mediadeskundige vindt het allemaal vrij hypocriet. "André Hazes is degene die Privé heeft aangeklaagd omdat ze foto’s van zijn zoontje lieten zien. En wat doet hij nu het uit is met de moeder van zijn zoontje? Hij zet zijn kind in om toch weer een wit voetje te halen bij het grote publiek. Dat vind ik echt heel raar."

Monique Westenberg

Rob vindt ook dat er "impliciet wat verwijten aan het adres van Monique" in de tekst staan. "Hij zegt ook impliciet: ‘Er is meer gebeurd, maar ik ga het niet vertellen, want ik ben een nette man.’ Daar komt het eigenlijk een beetje op neer. Dan denk ik ook: vertel het of vertel het niet." Nu komt Monique er niet goed vanaf, probeert hij uit te leggen. "Nu laat hij ook een beetje de indruk ontstaan dat Monique een vreselijk wijf is. Als jij tegenover je zoontje een goede beurt wil maken, ga dan niet zijn moeder zwartmaken."

'Vroeg voor zo'n nummer'

Co-host Luuk Ikink snapt de timing van het nummer niet zo. "Hij maakt nu eigenlijk al excuses voor iets dat nog niet gebeurd is, namelijk dat hij al weg is gegaan en hem daardoor minder vaak ziet. Maar daar kun je in theorie nu nog best wel wat aan doen, toch?" Inderdaad, beaamt Rob: "Je bent er zelf bij. Als jij vindt dat je je zoontje vaker moet zien, dan ga je naar je zoontje toe en dan moet je niet op Ibiza gaan zitten met je nieuwe vlam. Dat je in dezelfde week met twee paparazzi naar Ibiza bent geweest en dan met een sorry-nummer komt…"

De hele tirade van Rob kun je hieronder bekijken:

RTL Boulevard is elke dag rond 18:30 uur te zien op RTL 4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder