Feestje: The Simpsons bestaan dertig jaar!

Veronica Superguide logo
Feestje: The Simpsons bestaan dertig jaar!

Feestje: The Simpsons bestaan dertig jaar!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Gefeliciteerd Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie! Een aantal Emmy Awards, een Peabody Award, 28 seizoenen, beroemde uitspraken van Homer en meer dan 600 afleveringen verder bestaan The Simpsons dertig jaar!

Gekke kapsels

En dat vieren wij met de allereerste aflevering (zie hieronder) van The Simpsons ooit! De serie - met de inmiddels beroemde gele poppetjes die allemaal gekke kapsels en maar vier vingers per hand hebben - is nog steeds erg populair. De satirische serie komt uit de koker van Matt Groening en werd voor het eerst uitgezonden als onderdeel van The Tracey Ullman Show.

Kritiek

In het begin werd de serie helemaal niet echt goed ontvangen. De kijker was vooral bang dat Homer Simpson een slechte invloed op kinderen zou hebben. De serie werd zelfs in de Amerikaanse politiek vaak besproken. Zo noemde Barbara Bush (de vrouw van de voormalige president George Bush sr.) The Simpsons in een interview ooit het domste was dat ze ooit gezien had. Maar ondertussen is de animantieserie één van de langstlopende televisiereeksen ter wereld.

Lees verder