Fear Factor komt terug op de buis!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Fear Factor komt terug op de buis!

Fear Factor komt terug op de buis!

|
|

Laatste update:

Over rijdende vrachtwagens springen, spinnen eten en badderen in bloed van koeien: Fear Factor komt terug! En wel op MTV met een nieuwe presentator en een bak met geld dat gewonnen kan worden.

Gekker dan gek

De Amerikaanse spelshow, waarin kandidaten hun grootste angsten confronteren, zal worden gepresenteerd door de Amerikaanse rapper Ludacris. "Ik heb zin om de show te presenteren voor MTV en Fear Factor zal nog gekker zijn dan wat je al gewend was."

Prijzenpot

Fear Factor debuteerde in 2001 in Amerika en werd tot 2006 uitgezonden door de zender NBC. Het programma werd in Nederland geproduceerd door Endemol en verscheen in 2002 bij Veronica, gepresenteerd door Fabienne de Vries. MTV brengt de serie nu terug met jonge deelnemers die hun angsten te lijf moeten gaan om 50.000 dollar (47.000 euro) te winnen.

Sperma en urine...

NBC kwam in 2011 in opspraak toen de show kortstondig terugkeerde op de Amerikaanse televisie. Deelnemers werden toen gevraagd om de sperma en urine van een ezel te drinken om de geldprijs te winnen. Nadat beelden van de aflevering op internet waren gezet en er een storm van kritiek volgde, besloot NBC de aflevering niet uit te zenden.
De nieuwe Fear Factor zal op 30 maart 2018 worden uitgezonden op MTV.

Lees verder