• Harry Potter

Fantastic Beasts-acteur Eddie Redmayne: ‘geen plannen voor nieuwe films’

Hoewel de Fantastic Beasts-reeks oorspronkelijk zou bestaan uit vijf delen, zijn er na de derde film geen plannen voor een vervolg. Dat zegt hoofdrolspeler Eddie Redmayne tegen muziekblad NME.

Fantastic beasts

Mochten er toch nieuwe films komen dan kruipt de acteur graag weer in de huid van tovenaar en dierenvriend Newt Scamander. "Ik ben dol op Newt. Dus mocht het zo zijn, dan zou ik dat heel leuk vinden."

Te weinig geld

Een reden dat het voor de Harry Potter-spin-off blijft bij een trilogie zou de tegenvallende opbrengst kunnen zijn. Fantastic Beasts and Where to Find Them was in 2016 nog een wereldwijde hit met een opbrengst van meer dan 810 miljoen dollar, terwijl opvolgers The Crimes of Grindelwald (2018) en The Secrets of Dumbledore (2022) bleven steken op respectievelijk 650 miljoen dollar en 406 miljoen dollar.

Ophef na ophef

De filmreeks had ook te maken met controverse rond een paar castleden. Zo kwam schrijver J.K. Rowling onder vuur te liggen vanwege transfobe uitspraken en werd acteur Ezra Miller beschuldigd van misbruik en inbraak.

Johnny Depp

Johnny Depp, die in de eerste twee films de rol van slechterik Grindelwald speelt, werd in het derde deel vervangen door Mads Mikkelsen. De acteur moest zijn rol neerleggen nadat hij zijn smaadzaak tegen The Sun, om een artikel waarin hij een "vrouwenmishandelaar" werd genoemd, had verloren. De rechter vond onvoldoende bewezen dat Johnny zijn ex-vrouw niet had mishandeld.

Bron: ANP / Veronica Superguide