Fans zijn laaiend: Matt Damon moet weg uit Ocean's 8

Veronica Superguide logo
Fans zijn laaiend: Matt Damon moet weg uit Ocean's 8

Fans zijn laaiend: Matt Damon moet weg uit Ocean's 8

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Matt Damon heeft onlangs nogal onhandige en vrouwonvriendelijke uitspraken gedaan over de kwestie #MeToo. Fans zijn daar zo boos over dat er een petitie in het leven is geroepen om de acteur te schrappen uit de film Ocean's 8.

Vrouwonvriendelijk

Inmiddels is de petitie door meer dan 20.000 mensen ondertekend. Matt zou in de film Ocean's 8 een klein rolletje (een cameo) spelen in de film waarin deze keer juist vrouwen de hoofdrollen spelen. In zo’n vrouwvriendelijke film hoort Damon niet thuis, stellen de mensen achter de petitie.

Onder vuur

Sinds de kwestie rond Harvey Weinstein in het nieuws kwam, ligt Damon onder vuur. Hij zou volgens sommigen de gevallen filmbons in 2004 hebben geholpen een beschuldiging van seksueel misbruik in de doofpot te stoppen. En kreeg de acteur kritiek nadat hij in een interview met ABC had gezegd dat de ene #MeToo-zaak de andere niet is en ze niet allemaal op een hoop moeten worden gegooid. Hij zei: "Er is een verschil tussen iemand een tik op de kont geven en verkrachting of kindermishandeling, toch? Al deze gedragingen moeten zonder twijfel worden aangepakt en gestopt, maar ze moeten niet gelijkgesteld worden, toch?"

Doel bijna bereikt

In de petitie worden de producers van de film Ocean's 8, George Clooney en Steven Soderbergh, gevraagd de bijdrage van Damon niet in de film op te nemen. Het doel is om 25.000 handtekeningen te verzamelen. 

Lees verder