Fans van Jet Li geshockeerd na onherkenbare foto

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Fans van Jet Li geshockeerd na onherkenbare foto

Fans van Jet Li geshockeerd na onherkenbare foto

|
|

Laatste update:

De geliefde Chinese martial arts-acteur Jet Li werd afgelopen week op de foto gezet nadat hij een bezoek had gebracht aan een Tibetaanse tempel. 

Het duurde niet lang voordat de foto onderworpen werd aan de sensationele kracht van het wereldwijde web en fans op Twitter paniekzaaiend ‘bidden voor zijn gezondheid’. Op zich niet gek, want de Expendables en Lethal Weapon 4-acteur ziet er nogal wat bleekjes en vermoeid uit. Toch blijkt het allemaal niet zo ernstig te zijn. 

Fans van Jet Li geshockeerd na onherkenbare foto

Nadat de geruchtenmolen over een ‘doodzieke’ Li een week op volle toeren draaide, vond zijn manager Steven Chasman het wel welletjes geweest. ‘Het is gewoon een onflatteuze foto van een 55-jarige man, die slecht belicht is’, liet hij weten. Hij benadrukt dat Li ‘niet meer dan anders’ met zijn gezondheid sukkelt. ‘Hij kampt al bijna tien jaar met hyperthyreoidie (een probleem met zijn schildklier), maar dat is niet levensbedreigend en hij heeft ermee leren omgaan.’ Om het verhaaltje definitief uit te blazen stuurde hij deze recente foto naar USA Today. 

Het is niet de eerste keer dat de media een loopje nemen met Li. In 2016 werd er gespeculeerd dat zijn gezondheid zodanig achteruitging dat hij in een rolstoel zou belanden. Zijn reactie hierop was zowel geruststellend als hilarisch: ‘Ik weet niet zeker welk bedrijf dit nieuws de wereld inblaast om meer rolstoelen te verkopen. Misschien willen ze mij als ambassadeur?’ 

Gelukkig heeft hij zijn ziekte steeds beter onder controle en hebben we hem de afgelopen jaren hier en daar alweer zien opduiken op het grote scherm. 

Lees verder