Fans protesteren voor SBS-gebouw: “Celblok H moet blijven”

Door Redactie
Fans protesteren voor SBS-gebouw: “Celblok H moet blijven”

Die-hard fans van de Nederlandse gevangenisserie Celblok H verzamelden zich vanmiddag bij het kantoor van de zender SBS om te demonstreren voor het behoud van de serie.

Einde

In april maakte SBS bekend dat er na 46 afleveringen en vier seizoenen een einde kwam aan de gevangenisserie Celblok H. Fans waren het er niet mee eens en richtten een Facebookpagina op: ‘Celblok H moet doorgaan’.

Petitie

Ook werd er een petitie gestart. Ruim 5800 mensen zetten hun handtekening voor het behoud van de serie. De petitie werd vandaag door de fans overhandigd aan SBS. Erg groot was de opkomst niet: in de plaats van de verwachte 200 mensen, stonden er een kleine 25 bij het hoofdkantoor in Amsterdam. Maar wel met spandoeken en in zelfgemaakte gevangeniskleding. 

Seizoen 5?

Jaap Paulsen, hoofd Communicatie en PR van SBS, nam de petitie in ontvangst. Of er een vijfde seizoen komt? “Ik kan geen hoop bieden, maar het zal wel besproken worden. Een dramaserie als dit is voor SBS ook een pareltje, het is geen lichtzinnige beslissing om ermee te stoppen. Het protest heeft in ieder geval onze aandacht." De fans kregen volgens Het Parool wel een dvd mee naar huis.

Zie ook:

Celblok H

De successerie was vanaf 2014 op televisie en trok met de eerste aflevering bijna 1,2 miljoen mensen. Hoofdrolspeelster Isa Hoes hoopte ook nog op de terugkeer van de serie. In april vertelde ze aan Lex Gaarthuis van Radio 10 dat er wat haar betreft best nog ruimte is voor een doorstart. "Er zijn zoveel series en personages die opeens terugkeren. Ik roep ook wel steeds dat ik eruit was, maar je weet maar nooit. Alles kan. Dat was in Penoza ook. Monic Hendrickx was zogenaamd ook dood in Penoza.”

Ook Eva van de Wijdeven, Inge Ipenburg, Medina Schuurman, Immanuelle Grives en Christine van Stralen hadden rollen in Celblok H.

Terugkijken

Celblok H nog nooit gezien of heb je nog een hoop afleveringen in te halen? Op de website van SBS kun je alles terugkijken.