Fan van TLC’s Four Weddings? Er komt een Nederlandse variant

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Fan van TLC’s Four Weddings? Er komt een Nederlandse variant

Fan van TLC’s Four Weddings? Er komt een Nederlandse variant

|
|

Laatste update:

Naast In de ban van de trouwring komt SBS6 in het nieuwe tv-seizoen met nóg een programma waarin bruiloften centraal staan. In Wie heeft de mooiste bruiloft? nemen elke week vier toekomstige echtparen het tegen elkaar op in de strijd wie de mooiste en best geregelde trouwerij organiseert. 

Rapportcijfers

De deelnemers strijden wekelijks om een prijs van 5000 euro. Twee juryleden, lifestyle- en bruiloftsdeskundigen Maik de Boer en Anouk Smulders, zijn bij alle bruiloften aanwezig en geven alles een cijfer: het aanzoek, de locatie, de kleding van het bruidspaar, de ceremonie en ook het feest. Geen detail ontsnapt aan hun aandacht, zelfs niet het prijskaartje. Zij zullen, zo belooft SBS6, "streng maar rechtvaardig oordelen".

Elke dag vermaak

Wie heeft de mooiste bruiloft? is een dagelijks programma. Van maandag tot en met donderdag staat steeds één trouwerij centraal. In de aflevering op vrijdag kijken de vier bruidsparen terug op hun eigen bruiloft en op die van de andere koppels. Ze horen het jurycommentaar en ook hoeveel ze op elk onderdeel gescoord hebben.

Four Weddings

Het concept van de nieuwe show kan TLC kijkend Nederland bekend in de oren klinken. Het lijkt namelijk enigszins op dat van Four Weddings, een van origine Brits programma waarin eveneens vier koppels proberen met de mooiste bruiloft een prijs (in dit geval een huwelijksreis) binnen te harken. Bijzonder vermakelijk, maar wat is er nu écht aan zo'n show? Vier oud deelnemers van de TLC-versie deden een boekje open over hoe Four Weddings er achter de schermen werkelijk aan toe gaat. Je ziet het in onderstaande video.

Lees verder