Familie Michael Jackson reageert woest op documakers Leaving Neverland

Door Redactie
Familie Michael Jackson reageert woest op documakers Leaving Neverland

Op het Sundance Film Festival is de documentaire Leaving Neverland over ‘The King of Pop’ Michael Jackson in première gegaan. De documentaire over Michael focust zich op Wade Robson en James Safechuck, beiden beweren seksueel misbruikt te zijn door de superster. De documentaire maakt flink wat emoties los, ook bij de familie. Nu vertellen ze hun kant van het verhaal. 

Familie boos

In een verklaring reageert de familie boos en verontwaardigd op de media. Ze verwijzen naar alle rechtszaken die Michael heeft moeten doorstaan, waarin telkens zijn onschuld naar voren kwam. Hij wordt beschreven als een ‘easy target’ omdat hij zo uniek was. Ook prijzen ze hem juist voor zijn “legendarische aardigheid en internationale gulheid.” Hoewel de familie liever niet reageert op dit soort zaken, kunnen ze “niet toekijken hoe deze publieke lynch plaatsvindt” en willen ze laten weten dat ze “trots zijn op waar Michael Jackson voor staat.” 

Pedodocu

Er was al veel ophef voorafgaand aan de première van de documentaire, er werd zelfs gevreesd voor protesten van Michael-fans. Inmiddels is door de media de stempel ‘pedodocu’ op de film geplakt.

Regisseur slaat terug

Inmiddels heeft regisseur Dan Reed gereageerd op de familie: "They have a very precious asset to protect. Every time a song plays, a cash register goes 'ka-ching.' It doesn't surprise me that they've come out fighting in defense of their asset." Deze thriller is nog niet voorbij... 

De tweedelige documentaire zal in maart uitkomen in Amerika en Engeland. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend.