F16

Veronica Superguide logo
F16

F16’s vliegen laag boven Nederland voor geheimzinnige nieuwe serie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Veel mensen werden gisteren in Zuidwest-Nederland opgeschrikt door militaire vliegtuigen die erg laag vlogen. Ze maakten veel lawaai en vlogen dicht achter elkaar waardoor het zelfs op een achtervolging leek! De Koninklijke Luchtmacht heeft bekendgemaakt dat ze meededen aan de opnames van een geheimzinnige nieuwe serie. Maar welke willen ze nog niet zeggen…

Zo zit je effe lekker in de tuin te chillen, en zo schrik je plotseling uit je hangmat omdat 2 F16’s, een PC7, een C130 en een militaire helikopter laag overvliegen! Niet iedereen in Zuidwest-Nederland kon dat waarderen.

Voor welke serie worden de F16’s gebruikt?

Toch had de Koninklijke Luchtmacht van tevoren laten weten dat ze wat bijzondere maneuvers zouden uitvoeren, speciaal voor de opnames van een serie.

Natuurlijk vroegen mensen meteen om welke serie het precies ging maar dat houdt de luchtmacht nog effe geheim!

007 opnames?

Zou het wellicht om de nieuwe James Bond gaan? Opnames daarvoor vinden momenteel plaats en de geheimagent zit meer in het buitenland dan in Groot-Brittanië, toch? Nou die film kunnen we uitsluiten. De luchtmacht laat weten dat ze dan anders wel hun 007-vliegtuig hadden ingezet.

De Koninklijke Luchtmacht werkt vaker mee met tv- en filmopnames. Grootste kanshebber is de EO-serie Hoogvliegers, die in samenwerking met de militairen wordt gemaakt. Of zou Tom Cruise toch nog wat extra beelden voor Top Gun: Maverick hebben gemaakt?

Lees verder