Max Verstappen en Fernando Alonso

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Max Verstappen en Fernando Alonso
TV

F1 - Fernando Alonso: ‘Max serieuze titelkandidaat’

|
|

Laatste update:

Nadat Max Verstappen vorig jaar op spectaculaire wijze wereldkampioen Formule 1 werd, is de motorsport populairder dan ooit. Kan Max Verstappen dit kunstje nóg een keer flikken? Volgens F1-legende Fernando Alonso is de Nederlander een serieuze kandidaat.

In Veronica Superguide praat de tweevoudig wereldkampioen over het nieuwe Formule 1-seizoen, waarin hij zelf uitkomt voor Alpine. Over de kansen van regerend kampioen Max is hij positief: “Hij is een serieuze kandidaat. Dit seizoen zeker. Zijn team is goed, de wagen en motor ook. Al blijft het altijd lastig om Hamilton te verslaan.”

Mentaal scherp blijven

Hamilton is met zijn 37 jaar al een echte veteraan, maar dát maakt volgens de 40-jarige Alonso niet zo veel uit. ‘Ik voel me als coureur bijvoorbeeld nog jong. En gretig. Fysiek in vorm blijven is trouwens niet eens zo lastig, mentaal scherp blijven wel. Je moet alles opgeven voor deze sport die alles, echt alles van je vraagt. Als twintiger denk je daar niet over na.’

Toch heeft Verstappens jeugdigheid wel een paar voordelen. Alonso: ‘Ik zou willen dat ik zelf weer 24 was, vooral omdat ik toen meer haar had.’

 

Nieuw Formule 1-seizoen van start

Volgens coureur/analist Ho-Pin Tung zijn er ingrijpende nieuwe regels aan de auto’s gesteld in het nieuwe Formule 1-seizoen. ‘Wat er nu anders is, is - kort samengevat - dat de auto’s veel stijver zijn. Dat geeft een heel ander gevoel met de auto.’ Volgens Tung is dat voor grootheden als Verstappen en Hamilton niet echt een probleem, maar wordt het voor andere racers moeilijker om alles uit hun auto te halen.

Het nieuwe Formule 1-seizoen start op zondag 20 maart. De Grand Prix van Bahrein is vanaf 16:00 uur te volgen op ViaPlay. Ziggo Sport en de NOS zenden vanaf 18:00 uur een samenvatting van de race uit. Om je voor te bereiden op een nieuw raceseizoen heb je de nieuwe reeks Formula 1: Drive to Survive al gezien, toch?

Lees verder