Eyes of The Dragon van Stephen King wordt tv-serie

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eyes of The Dragon van Stephen King wordt tv-serie

Eyes of The Dragon van Stephen King wordt tv-serie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Stephen King-verfilmingen zijn hotter dan ooit, en de hele wereld lijkt in de ban van Game of Thrones. Wat dat betreft is het een wonder dat Hollywood nog niet eerder op het idee was gekomen om Kings fantasy-boek The Eyes of the Dragon uit 1984 te verfilmen. Maar dat gaat nu alsnog gebeuren: het boek wordt bewerkt tot een tv-serie voor streamingplatform Hulu.

Verhaaltje voor zijn kinderen

The Eyes of the Dragon vertelt over Peter en Thomas, twee jonge broers die allebei prins zijn in het fictieve koninkrijk Delain. Zij krijgen het aan de stok met de tovenaar Flagg die de macht over het rijk wil overnemen. Het verhaal is beduidend minder duister dan de meeste andere Stephen King-verhalen, naar verluidt omdat het bedoeld was als verhaal wat hij zijn eigen kinderen voor het slapen gaan voor kon lezen.

Producent en schrijver Seth Grahame-Smith wordt showrunner van Eyes of the Dragon. Hij is onder meer bekend als producent van de beide It-films dus hij heeft al de nodige ervaring met King-verfilmingen. In een statement tegenover Deadline laat hij weten er zin in te hebben: “Ik vind het te gek om in de wereld van Stephen King samen te werken met Hulu, dat al zo'n geweldige staat van dienst heeft met Stephen King-verfilmingen”, waarmee de showrunner doelt op de Hulu-serie Castle Rock.

Wanneer Eyes of the Dragon moet verschijnen is nog onduidelijk. Ook al hebben we in Nederland geen Hulu, zo’n grote serie zal hier ongetwijfeld ook wel te zien zijn als het eenmaal zover is.

Lees verder