• Expeditie Robinson
  • Ophef

Expeditie Robinson-Vincent doet boekje open over houding

Door Robin Heerkens
Vincent Vianen in Expeditie Robinson

Vincent Vianen maakte flink de tongen los met zijn veelbesproken houding in Expeditie Robinson. Hoe kijkt hij daar, terug in Nederland, op terug? "Het was geen opgekropte frustratie."

Dat vertelt hij in een interview met RTL Boulevard.

'Heel fanatiek'

Onder kijkers zijn een soort van twee kampen ontstaan: Vincent-fans én mensen die zijn defensieve houding op Afvallerseiland écht niet trokken. De kandidaat - die er afgelopen maandag uit vloog nadat Dzifa het duel won - deed volgens veel kijkers nogal naar door de andere kandidaten op het 'tweede kans'-eiland nergens mee te helpen. Logisch, zeggen de Vincent-fans dan weer: waarom zou je gezellig doen tegen mensen die je eruit stemden? "In het spel speel ik wel heel erg fanatiek", omschrijft hij zijn houding. "En dat is niet voor iedereen even leuk."

Korte metten maken met de concurrentie

"Het is wel hoe ik in elkaar zit", gaat Vincent verder. "Ik houd ervan om gewoon hard te gaan in het spel. En ik had hetzelfde ook verwacht als iemand anders dat had gedaan." Oftewel: de gestrekt been-tactiek: "korte metten maken met mensen die zich een beetje oneerlijk naar mij toe gedragen", zegt hij zelf.

Hoe denkt Vincent er nu over?

Eenmaal terug in Nederland blijft Vincent in zijn Robinson-vibe zitten. Goedmaken met Thijs? Geen denken aan. Hij staat nog helemaal achter zijn tactiek. "Ik was heel erg blij met mijn spel. Het is niet voor iedereen. Nee, ik zinde niet op wraak. Het is een spelletje waar je het niet persoonlijk moet nemen. Ik had gewoon vooral heel veel zin om mijn droom waar te maken en dat is Expeditie Robinson winnen. Jammer dat dat niet zo is."

Expeditie Robinson is elke maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4.