• Expeditie Robinson

Expeditie Robinson-Thijs schrikt zich rot na exit: ‘Wist niet dat het zo heftig was’

Door Robin Heerkens
Thijs Boermans

Stel je voor: je zit meer dan een maand intensief te survivallen op een dieet van bijna niets en dan ook nog eens zonder spiegel. Acteur Thijs Boermans schrok zich helemaal wezenloos toen hij na zijn Expeditie Robinson-exit oog-in-oog kwam te staan met zijn evenbeeld. "Oh mijn god!"

Thijs moest na een heftige aflevering (hij kreeg de wind van voren van een venijnige Vincent) zijn spullen pakken. Dat wekenlange gekonkel gaat je niet in de koude kleren zitten. Ook zat Thijs nog aan de racekak nadat hij op Afvallerseiland per ongeluk een rotte kokosnoot naar binnen werkte - die kwam er aan alle kanten weer uit. In een filmpje van RTL zien we hoe de veelbesproken deelnemer reageert wanneer hij eindelijk een spiegel voor zich krijgt. Nogal in shock, zo blijk!

'Oh mijn god!'

Thijs rent naar een of ander café in een dorpje, vermoedelijk vlakbij het eiland waar de opnames plaatsvonden. Met zijn hand voor zijn mond staart hij even sprakeloos voor zich uit tegenover een spiegel bij dat café. Vervolgens kleedt hij zich - nog op het terras - bijna helemaal uit. Schaamte? Nah, dat kent hij niet meer. "Ik heb ook lopen plassen en poepen waar iedereen bij was. Je hebt geen schaamte meer. Ik sta daar gewoon in mijn onderbroek te kijken naar hoe ik eruit zie."

 

Thijs is flink veranderd

Thijs zit vol verbazing naar zichzelf te kijken en schrikt van hoe dun hij is geworden. En die ongeschoren look? Dat is effe wennen. "Ik lijk wel een holbewoner. Ik ben een soort schim van mezelf." Even later mag de acteur op een weegschaal gaan staan. Daar blijkt de 'schade' groter dan gedacht: hij weegt nog maar zeventig kilo. Meer dan acht kilo lichter ten opzichte van de start van Expeditie Robinson. "Bizar. Ik heb nog nooit zo weinig gewogen. Ik wist niet dat het zo heftig was."

In het filmpje van RTL zie je ook het ontroerende gesprek dat Thijs met zijn moeder voerde:

Expeditie Robinson is elke maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4.