• Nieuws

Expeditie Robinson ontsloeg medewerker na ongepast moment

Presentatoren Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels voor Expeditie Robinson

De makers van Expeditie Robinson voelden zich ooit genoodzaakt een medewerker te ontslaan: dit crewlid gedroeg zich ongepast tegenover een kandidaat van de BN'er-survivalshow. 

Veronica Superguide sprak voor de nieuwste editie van het magazine met Expeditie Robinson-regisseur Marc Disselhoff. Hij werkt al jaren voor het programma, dat binnenkort trouwens wéér te zien is vanwege verschuivingen na Voice-gate. "Ik loop 34 jaar rond in de tv-wereld en heb los van wat schunnige opmerkingen nooit iets gemerkt wat in mijn ogen niet door de beugel kon", zegt hij, in reactie op alles wat er momenteel speelt bij The Voice of Holland. Er gebeurde wel iets ánders bij Robinson, geeft-ie toe - dit kostte een medewerker zelfs zijn baan. 

Ontslag bij Expeditie Robinson

"Bij Expeditie Robinson is wel eens een crewlid ontslagen nadat hij een kandidaat een sigaret beloofde in ruil voor een selfie. Dat is het meest schunnige dat ik in al die jaren Expeditie Robinson heb meegemaakt", onthult Marc.

Mars-gate

Dat doet een beetje denken aan het verhaal dat Britt Dekker een tijdje terug de wereld in hielp, al was dat nog een tikkie heftiger: een medewerker zou een kandidate een marsreep hebben beloofd in ruil voor orale seks. Dat verhaal maakte veel los en riep ook veel vragen op, bijvoorbeeld bij oud-presentator Eddy Zoëy: hij zei dat er "geen moer" van klopt. Regisseur Marc wist niet eens van het bestaan van dit verhaal. "Veel collega’s vertelden me: dat verhaal kende je toch wel? Maar dat was niet zo. Ik ben al jarenlang regisseur van Robinson."

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.