• Expeditie Robinson

Expeditie Robinson-Niels onthult: Dit stuk was in scène gezet

Door Robin Heerkens
Niels Oosthoek Expeditie Robinson

Natuurlijk weten we diep vanbinnen wel dat makers hier en daar wel wat 'sturen' in realityprogramma's, maar dat iemand het ook écht concreet toegeeft, is een ander verhaal. Expeditie Robinson-publiekslieveling Niels Oosthoek geeft nu toe dat een bepaalde scéne niet helemaal oprecht was...

Niets missen? Check hier onze Expeditie Robinson-overzichtspagina met het laatste nieuws én meer.

In de Expeditie Robinson-aflevering waarin Niels afscheid nam - hij wilde dolgraag weer terug naar zijn gezin - zat een opmerkelijke scène waarin Thijs naar Niels toekwam. Het kwam over alsof de veelbesproken acteur zijn maatje heel erg wilde overhalen om tócht te blijven om zo weer een tactische zet te kunnen uitvoeren. Niek kwam trouwens ook bij Niels op 'bezoek'. Wat blijkt nu? De makers stuurden de twee op Niels af.

'Beetje gestuurd'

Ik zal het programma te allen tijde verdedigen, maar dit was wel een beetje gestuurd door de makers zelf", aldus Niels in een interview met De Telegraaf. "Die zeiden: ‘Kunnen jullie nog even, euh...’", gebaart de kandidaat. "Zodat het een beetje spannend blijft tegen het einde aan.

Niek en Thijs

Niek Roozen en Thijs Boermans zijn naar me toegekomen. En dat was een beetje gestuurd”, benadrukt hij nogmaals. "Dus ik vond het eigenlijk nog lulliger voor Thijs dat-ie zo in de hoek is gedreven terwijl het niet waar was wat daar gebeurde." Want, even voor de duidelijkheid: Thijs was duidelijk aangeslagen in deze scéne, hij moest ook huilen. Hij wilde Niels dus ook helemaal niet dwingen om wél te blijven, verduidelijkt Niels - maar op deze manier kwam dat wél zo over.

Expeditie Robinson is elke maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4.