Expeditie Robinson 2016 finale breekt kijkcijferrecord

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Expeditie Robinson 2016 finale breekt kijkcijferrecord

Expeditie Robinson 2016 finale breekt kijkcijferrecord

|
|

Laatste update:

Als je gisteren de finale van Expeditie Robinson hebt gekeken, was je zeker niet de enige. De aflevering werd door 1.575.000 mensen bekeken en dat is een record voor het programma.

Kijkcijfers

Nog nooit had een uitzending van de survivalshow zulke goede kijkcijfers. Het record stamde uit 2004, toen 1.566.000 mensen de finale van Expeditie Robinson op Net5 keken. Een mooi resultaat voor het programma, dat hopelijk volgend jaar alweer zijn achttiende seizoen in gaat. 

BN'ers

Expeditie Robinson ging in 2000 van start. Het programma was een samenwerking van Nederland en België en de Nederlandse presentatie lag tot 2008 in handen van Ernst-Paul Hasselbach. In datzelfde jaar overleed de presentator bij een tragisch ongeluk. De jaren daarna nam Eddy Zoey het over en in 2010 werden de ‘gewone’ kandidaten vervangen door Bekende Nederlanders en Bekende Vlamingen.  Sinds een paar jaar bestaat de groep deelnemers nog enkel uit BN’ers.

Bertie en JayJay

Veel Nederlanders lijken te vinden dat de makers van Expeditie Robinson weer terug moeten naar het originele concept, zonder BN’ers. Toch blijkt het elk jaar weer leuk te zijn om sterren (of het nou in de categorie A, B of C) te zien overleven op een tropisch eiland. Want zeg nu zelf, die vriendschap tussen BZV’s Bertie en presentator JayJay hadden we toch niet willen missen?

Lees verder