Exciting: Netflix werkt aan Nederlandse Original

Veronica Superguide logo
Exciting: Netflix werkt aan Nederlandse Original

Exciting: Netflix werkt aan Nederlandse Original

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Met successeries als House of Cards, Orange Is the New Black en Narcos heeft Netflix bewezen steengoede drama te kunnen produceren. Nu bestaat de kans dat zo'n topserie op Nederlandse bodem gaat produceren. Oprichter van de betaalzender Reed Hastings verklapte gisteren in College Tour bezig te zijn met een Nederlandse Netflix Original.

Nu zijn wij aan de beurt

Hastings vertelde dat er momenteel al twee Netflix Originals lopen in Spanje en twee in Groot-Brittannië, en dat ze hopen uiteindelijk ook een Nederlandse serie voor een wereldwijd publiek te kunnen maken. Als Twan Huys hem vraagt of er nu al gewerkt wordt aan een Dutch Original antwoordt Hastings met een overtuigende "ja". 

Wat gaat het worden?

De Nederlandse productie staat nog in de kinderschoenen: er liggen nog geen concrete plannen en dus is er ook nog geen titel. "We kijken momenteel nog naar pitches", aldus de CEO in de talkshow. 

Origineel, hoor

Een Netflix Original is een serie uitgegeven door Netflix die alleen via Netflix te kijken is. Afgelopen maand kondigde Netflix aan dat zij zich volgend jaar nóg meer gaan richten op eigen producties; de bedoeling is om 25 procent meer eigen werk te gaan maken. 
Bekijk het fragment in onderstaande video:

Lees verder