Evert Santegoeds in Jinek

Veronica Superguide logo
Evert Santegoeds in Jinek

Evert Santegoeds woest op columnist: 'hou je bek!'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

De Belgische columnist Herman Brusselmans zorgde recent nog voor een ophef-storm na zijn denigrerende column over zangeres Shirma Rouse, die er verrassend nuchter onder bleef. Nu slaat hij weer toe: prinses Amalia moet het ontgelden. Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds kookt haast van woede.

Hij wil dat Nieuwe Revu, het blad waar Hermans columns (satirische blikken op 'overschatte mensen') instaan, nu ingrijpt, zo sommeerde Evert in Shownieuws. "Ze heeft wel een pregnante glimlach, potige dijen en een buste", schreef Herman in de bewuste column. "Deze buste heeft Amalia van haar moeder geërfd, en hoewel ze pas de 17 jaar nadert, kun je moeilijk naast die bos hout voor de deur kijken."

Evert is woest

De Privé-showbizzbaas vindt dit echt niet kunnen. "Als je een blad maakt, moet je te weten hoever je te ver gaat. Dat hou ik zelf altijd in de gaten en dat zou Nieuwe Revu, een zieltogend blaadje, eigenlijk ook moeten doen." Evert vindt het jammer dat hij het er nu weer over moet hebben, maar "die column over Shirma Rouse vorige week was buiten alle proporties en dat is de column van Amalia ook", zo vindt hij.

'Lul!'

Herman krijgt vervolgens een flinke veeg uit de pan. "Lul!", noemt Evert 'm onder meer. "Het is te schofterig voor woorden wat die man schrijft. Hou je bek!" De hoofdredacteur herhaalt schoorvoetend een passage uit de afzeikcolumn. "Het is toch verschrikkelijk dat ik dat moet uitspreken omdat Herman Brusselmans dat op zijn achterlijke zolderkamer zit te tikken?" Hij vindt dat Nieuwe Revu zich niet moet wagen aan dit soort columns. "Als ik elke week zo’n column zou publiceren, dan zou bij De Telegraaf wel iemand tegen mij zeggen: ‘Waar ben je mee bezig?’ Dat gebeurt daar nog niet."

Evert Santegoeds woest op columnist: 'hou je bek!'
Herman Brusselmans

Lees verder