Martijn Koning en Eva Jinek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Martijn Koning en Eva Jinek

Eva Jinek wil het uitpraten met Martijn Koning

|
|

Laatste update:

Vorige maand barstte de bom tussen Eva Jinek en vaste vriend van haar show Martijn Koning. RTL, Eva en haar redactie vonden zijn Thierry Baudet-roast veel te ver gaan en sindsdien kunnen we de nieuwe plotwendingen haast niet meer volgen. Nu wil Jinek in gesprek met Martijn om de boel voor eens en altijd uit te praten.

Dat maakte Jinek-hoofdredacteur Ewart van der Horst bekend aan het ANP. "Martijn Koning is afgelopen week uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek met de redactie om de situatie uit te praten. De uitnodiging staat en daar willen we het bij laten", zo reageerde hij.

Martijn Koning vs. RTL

Martijn voelde zich 'overreden door een bus' nadat Eva en RTL expliciet afstand van hem en zijn roast namen. Later mengde zelfs RTL-zenderbaas Peter van der Vorst zich in de hele kwestie. Hij beweerde dat Martijn vooraf niets van zijn roast-tekst wilde delen en achteraf gezien ging het - volgens Peter - daar fout. "Misschien had er een alarmbel moeten afgaan toen hij het echt niet wilde delen aan de voorkant." Martijn ziet dat héél anders!

Eva Jinek wil het uitpraten met Martijn Koning

Shitshow

Inmiddels kunnen we dit met recht een shitshow noemen. Je weet niet meer wie je moet geloven als iedereen er zulke andere verhalen op nahoudt. Neem bijvoorbeeld Martijns nieuwste uitspraken. Hij claimt juist dat hij Eva vooraf wél aanbod om zijn tekst in te zien, maar dat zij daar niet op in ging. The plot thickens... En ondanks dat een RTL-woordvoerder zei dat Martijn nog wel welkom is op de zender, mocht hij afgelopen vrijdag niet bij Beau aanschuiven. 'Wat een gezeik!', zou een bekend reality-ster zeggen...

Martijn Koning is nog wel welkom bij PowNed en NPO 3. Hij is daar vanaf vanavond om 21:15 uur te zien met GoedFout, een panelshow over cancel-cultuur en wat er allemaal wel en niet gezegd mag worden.Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

Lees verder