Eva Jinek krijgt haar zin? ‘Talkshow gaat naar 22:30 uur verhuizen’

Veronica Superguide logo
Eva Jinek krijgt haar zin? ‘Talkshow gaat naar 22:30 uur verhuizen’

Eva Jinek krijgt haar zin? ‘Talkshow gaat naar 22:30 uur verhuizen’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Het lijkt erop dat Eva Jinek haar zin krijgt, als het aan de insiders van het Algemeen Dagblad en Wakker Nederland ligt. Zowel de krant als de zender zeggen dat de beslissing al genomen is binnen de NPO en dat we binnenkort meer te horen krijgen. Eva Jinek uitte in de nieuwe LINDA nog haar wens om een half uur eerder te beginnen met haar populaire talkshow. Ook is ze in gesprek met RTL dus het is tijd voor de NPO om cadeautjes uit te delen.

Jinek, Pauw en Nieuwsuur vroeger op de avond

“Jinek gaat naar half 11. Dat is al besloten binnen de NPO”, aldus WNL hoofdredacteur Bert Huisjes op NPO Radio 1 gisteren. Het AD voegt daar zijn eigen bron aan toe, dat de talkshows van Eva Jinek en Jeroen Pauw allebei naar 22:30 uur verhuizen. De actualiteitenrubriek Nieuwsuur zal daardoor ook een half uur eerder uitgezonden worden, om 21:30 uur. En het Achtuurjournaal… blijft op 8 uur staan.

Wachten op de bevestiging

De NPO wil niet reageren op de Jinek-geruchten maar zegt wel tegenover de krant dat alles 27 augustus onthuld wordt op de seizoenspresentatie van de publieke omroep. In de nieuwe LINDA zei Jinek nog dat ze graag wat eerder thuis is en daarom haar talkshow vroeger wil uitzenden. “Ik verwacht ergens wel dat het gaat lukken dat mijn talkshow naar half 11 gaat en dat zou voor mij al heel veel schelen.”

Jinek is de populairste talkshow

Jinek is momenteel de populairste talkshow van het land met Pauw als nummer 2. De talkshow is zo sterk, Eva kan zelfs haar ex aan tafel uitnodigen (met alle gevolgen van dien). Alleen puriteinse kijkers storen zich soms aan haar diep uitgesneden bloesjes en zetten dat dan op Twitter. Deal of niet, RTL gaat sowieso de concurrentie aan en lanceert dit najaar een nieuwe talkshow waar Beau van Erven Dorens het woord voert.

Lees verder