Eva Jinek gekroond tot beste presentator

Veronica Superguide logo
Eva Jinek gekroond tot beste presentator

Eva Jinek gekroond tot beste presentator

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Eva Jinek is volgens haar vakgenoten de beste presentator van Nederland. Jeroen Pauw won een TV-Beeld voor het beste programma, maar dat was niet zijn talkshow.

Eva Jinek beste presentator

"Ik ben meer dan vereerd, omdat onze vakbroeders en -zusters dit voor ons uitkiezen", reageerde een geëmotioneerde Eva Jinek op haar winst. "Ik wil Jeroen bedanken voor de laatste drie weken en voor wat je me de laatste jaren hebt geleerd."

Eva Jinek presenteert haar eigen praatprogramma voor KRO-NCRV op NPO 1, en werkte in de laatste maand voor de Tweede Kamerverkiezingen samen met Jeroen Pauw in Pauw & Jinek: De Verkiezingen. Haar talkshow Jinek maakte begin 2017 een sprong in de kijkcijfers en versloeg daarin concurrent RTL Late Night. De andere genomineerden in de categorie 'beste presentator' waren Chantal Janzen en Matthijs van Nieuwkerk.

5 jaar later

Jeroen Pauw kreeg zijn prijs voor het programma 5 jaar later, in de categorie 'beste actuele programma'. Volgens de jury bewijst vooral de uitzending met voormalig PvdA-fractieleider Diederik Samsom dat het programma er na negen seizoenen “nog steeds toe doet. Pauw schept door zijn gevoelige, maar zeker niet larmoyante interviewstijl ruimte voor Samsom om kwetsbaar te zijn. Goede tv met weinig opsmuk die slim gebruikmaakt van oude fragmenten.”

Pauws reactie: "Als je een prijs niet krijgt, dan vind je dat niet zo belangrijk. Maar als je die wel krijgt, dan is dat heel erg leuk." De andere genomineerden in deze categorie waren Zondag met Lubach en Floortje terug naar Syrië. Voor de eerste had de jury lof vanwege de "nieuwe manier van journalistiek bedrijven" en Floortje Dessing "is oprecht en blijft weg van sensatie".

Ook het TV-Beeld voor beste hoofdrol in een dramafilm werd uitgereikt. Deze ging naar Susan Radder voor haar vertolking in de One Night Stand-film Horizon. De rest van de TV-Beelden wordt uitgereikt op 23 maart.

Lees verder