Dutch Valley Snollebollekes

Veronica Superguide logo
Dutch Valley Snollebollekes

Essentiële dansmoves voor een sexy dag op Dutch Valley

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Kijkt iedereen je altijd raar aan terwijl jij je als een soort festivalandroid aritmisch over het terrein verplaatst? Wil daarom zelfs de Dixi niet met je flirten? Dat geeft niets. We zijn nou eenmaal niet allemaal Michael Jackson of Beyoncé. Maar om niet gigantisch voor lul te staan op Dutch Valley, leren wij je graag een aantal essentiële moves. Ga er alvast goed voor zitten, ehh STAAN!

De polonaise

We beginnen makkelijk met een gezamenlijke dans waarbij je snel nieuwe vrienden zal maken. Vaak is de rij van de polonaise al gevormd en hoef je alleen nog maar aan te sluiten door twee handen op de schouders van je voorganger te leggen. Heb je net een biertje in je hand, dan is het vasthouden van één schouder ook helemaal priem.

Inhaken

Bij het inhaken is het van belang dat vrienden binnen een halve armlengte staan. Buig de armen alsof je een gorilla nadoet. Nadat je ruimte tussen de oksel en de heup hebt gecreëerd, geeft je je medefeestganger de mogelijkheid om zijn/haar arm erin te haken. Zijn beide armen ingehaakt, ontspan dan je schouders en dein heerlijk mee op de muziek en geniet. Let wel op dat iedereen dezelfde kant op danst, om een regelrechte moshpit te voorkomen.

De wave

Bij de wave sta je zij aan zij. De eerste persoon gooit zijn handen in de lucht. De tweede persoon doet exact dezelfde beweging een seconde later. De derde persoon volgt weer een seconde later. Deze dansmove slaagt alleen als er minsten twintig mensen op een rijtje staan. De deelnemers aan de wave moeten wel gevoel voor timing hebben, anders is het effect helemaal kak.

De sit down

De sit down vraagt spierkracht in de benen, evenwicht en muzikaal inzicht. Een sit down wordt vaak ingezet door de artiest of DJ, door ‘zakken’ te roepen. Toch kan je ook prima in je eentje deze move droppen. Om de dans tot uitvoering te brengen zak je door je knieën tot de laagst mogelijke hurkpositie. Daarna komt de muziek om de hoek kijken en dien je precies op het goede moment uit je plaat te gaan, waarna nog een aantal sprongen volgen. Te vroeg springen kan leiden tot een awkward moment en iedereen zal je voor de rest van je leven bekronen tot aritmische clown.

De twist

Deze dans vraagt enige flexibiliteit en coördinatie, maar de meeste van jullie zullen al ervaring hebben met de bewegingen. Zet de voeten in spreidstand. Draai op één voet op de bal van buiten naar binnen. Net alsof je een sigaret uittrapt. Doe ondertussen alsof je met een handdoek je rug aan het afdrogen bent. Na ongeveer drie keer getwist te hebben, wissel je van voet.

Schuren

Verliefde stelletjes en soms volslagen vreemden kunnen zich wagen aan het zogenaamde schuren. In deze houding stellen twee mensen zich achter elkaar op. De een duwt zijn schaamstreek tegen het achterwerk van de ander. Vervolgens wordt er gezamenlijk een ronddraaiende beweging gemaakt. De voorste persoon kan ervoor kiezen om het bovenlichaam lichtelijk naar voren te buigen. Opgelet: doe deze dans geheel op eigen risico. Bij deze dans kunnen bepaalde lichaamsdelen opzwellen. Ongevraagd deze dans starten kan letsel aan het gezicht veroorzaken.

Van links naar rechts

Gelukkig zijn er ook nummers die duidelijk een omschrijving geven welke kant er op gedanst moet worden. Voor deze dans is het alleen van belang om "heeee, hoooo" te roepen en het onderscheid tussen links en rechts te weten. En tja, voor sommigen is dat met een paar biertjes op ook niet meer helemaal duidelijk.

Dansjes onder de knie? Deze ultieme festival lifehacks komen vast ook goed van pas. Vier de Hollandse zomer met deze dansjes op Dutch Valley! Koop nu je kaarten en ontvang een gratis Bol.com cadeaukaart t.w.v. 7,50 euro. 

Superguide werkt samen met diverse festivals voor de kaartverkoop. Wij garanderen de officiële prijs + een Bol.com cadeaukaart bij ontvangst van je bestelling. De cadeaukaart wordt binnen 7 dagen per mail naar je verzonden.

Lees verder