Chantal Janzen en Erica Meiland in Jinek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Chantal Janzen en Erica Meiland in Jinek
OphefRealityMeiland

Erica Meiland haalt uit naar Chantal Janzen: ‘Kraamt onzin uit’

|
|

Laatste update:

Oh boy. De moslimrel is nog lang niet van tafel! Erica Meiland was al ‘zwaar teleurgesteld’ in Chantal Janzen, maar de realityster geeft Chantal nog even een flinke trap na. Volgens Erica zit Chantal namelijk vol met ‘domme opmerkingen’ en ‘kraamt ze onzin uit’.

‘Grossierend in domme opmerkingen’

Erica vertelt in een interview met De Telegraaf over de uitzending bij Jinek vorig jaar, waar zij zat om over haar boek te praten: “Zij [Eva Jinek, red.] pikte er dat stukje over moslimvrouwen in boerka’s uit. Prima. Ik zit daar en zij mag mij alles vragen. Dan heb je naast je Chantal Janzen - ik vond haar altijd heel leuk, grappig en mooi - grossierend in domme opmerkingen”.

‘Ze kraamde onzin uit’

De realityster heeft weinig positiefs te zeggen over Chantal en vervolgt haar verhaal: “Ze had zich niet in het onderwerp verdiept, kraamde onzin uit”. Dat deed ze volgens Erica “alleen om toch vooral maar te deugen”.

‘Rot op joh’

In het boek De motor achter de Meilandjes staan onder meer teksten als: “Ik kan niet tegen een hoofddoek” en “Rot op joh, met je boerka. Ik heb wel eens drie van die pinguïns in Noordwijk zien lopen, dat is toch niet normaal?”.

‘Toen Wim het zei werd er alleen maar gelachen’

Erica vindt zelf niet dat ze hiermee te ver is gegaan: “Toen Wim Sonneveld de grap maakte over nonnen die voor pinguïns werden aangezien, werd er alleen maar gelachen. Maar nonnen zijn katholiek, niet islamitisch. Dat zal het verschil wel zijn”, zegt Erica.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast-apps.

Lees verder