Er komt een video game van Peaky Blinders!

Veronica Superguide logo
Er komt een video game van Peaky Blinders!

Er komt een video game van Peaky Blinders!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het zijn gouden tijden voor fans van misdaadserie Peaky Blinders, waar wij ons ook toe rekenen. Naast een film, een eigen gin en nog minstens drie seizoenen komt er nu ook een video-game rond de genadeloze Shelby Clan! Nu kun je zelf orde op zaken gaan stellen in het tumultueuze Birmingham van de jaren '20!

De totstandkoming van de game wordt een samenwerking tussen Endemol en videobedrijven Curve Digital en FuturLab. De game wordt beschreven als “een verhalende actie game geïnspireerd door het veelgeprezen epische gangsterdrama”.

First Person Blinder in plaats van een First Person Shooter?

Ook al gaat het er in games meestal om zoveel mogelijk man overhoop te knallen met een gun, de vraag is natuurlijk of de Peaky Blinders-game ook in plaats van een 'first person shooter' een 'first person blinder'-game gaat worden; de genadeloze misdaadbende rond Cillian Murphy’s Tommy Shelby dankt hun naam immers aan hun kenmerkende wapen: een pet met scheermessen in de ‘peak’ genaaid, waarmee ze op de ogen van de tegenstander mikken. Zal de game net zo bloederig en gewelddadig worden als de serie?

Meerdere personages

Zoals het hoort bij een degelijke game kun je meerdere personages kiezen; je hoeft dus niet per se alleen maar Tommy Shelby te spelen (maar wat is er nou vetter dan dat?), als je een dag hebt waarop je je écht wilt afreageren kun je er dus ook voor kiezen om zijn grote broer Arthur (Paul Anderson) te spelen, die altijd garant staat voor het nog lompere afroswerk.

Seizoen 5 komt eraan!

Wanneer deze game, die nu al de vetste game sinds Red Dead Redemption 2 belooft te worden uit moet komen is nog niet bekend. Wel zal het vijfde seizoen van de veelgeprezen Netflix-serie ergens dit jaar uitkomen, dit keer met Sam Claflin als de schurk.

Lees verder