Entertainmentwereld in shock: Zweedse dj Avicii (28) overleden

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Entertainmentwereld in shock: Zweedse dj Avicii (28) overleden

Entertainmentwereld in shock: Zweedse dj Avicii (28) overleden

|
|

Laatste update:

De Zweedse dj Avicii (28) is plotseling overleden. Hij is vrijdagmiddag dood gevonden in Muscat, de hoofdstad van Oman, meldt zijn Amerikaanse vertegenwoordigster. "De familie is er kapot van en we vragen iedereen om hun privacy te respecteren in deze moeilijke tijd." Zijn doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

Gezondheidsproblemen

Avicii, wiens echte naam Tim Bergling is, verraste in april 2016 vriend en vijand met de mededeling dat hij niet meer op tournee wilde vanwege zijn gezondheid. In augustus van dat jaar draaide hij zijn laatste set op Ibiza. Bergling had gezondheidsproblemen, onder meer door overmatig alcoholgebruik. Hij leed voordat hij stopte met optreden onder meer eens aan een acute alvleesklierontsteking. Verder werden zijn blinde darm en galblaas verwijderd.

’Te veel negatieve energie’

Los van zijn gezondheidsproblemen zei hij ook dat de dancewereld niet aan hem besteed was. “Het ligt echt niet aan de muziek of aan de shows, maar om alles eromheen”, lichtte hij toe in verschillende interviews. Draaien voelde “nooit natuurlijk” aan voor de Zweed. “Ik ben meer het introverte type en het was altijd moeilijk voor me. Ik denk dat ik te veel negatieve energie aan boord heb genomen.”

Schokkende documentaire

Hoewel hij niet meer toerde, bleef Avicii actief in de muziek. Hij bracht verschillende nieuwe platen uit en stond artiesten bij als producer. In oktober verscheen nog een documentaire over de Zweedse dj, Avicii: True Stories. Uit deze achter-de-schermenfilm, gemaakt door één van zijn vrienden en door verschillende media bestemdeld als ‘schokkend’, blijkt dat hij flink gebukt ging onder de roem en met name onder het bizarre, ongezonde tourschema dat zijn management hem jarenlang opdrong. De docu is sinds enkele weken te zien op Netflix.

Carrière

Tim Bergling brak in 2010 internationaal door met het nummer Bromance. De dj, die zich Avicii noemde naar het laagste niveau in de boeddhistische hel Avīci, scoorde later hits als Wake Me Up, Hey Brother en Addicted To You. Hij was twee keer in de race voor een Grammy Award, in 2012 voor zijn werk aan David Guetta’s Sunshine en in 2013 met zijn eigen nummer Levels.
De trailer van 'Avicii: True Stories' zie je in bovenstaande video.

Lees verder