Jussie Smollett in Empire

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jussie Smollett in Empire

Empire-acteur Jussie Smollett is weer terug op Instagram

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Jussie Smollett heeft eindelijk weer een bericht geplaatst op social media. Begin dit jaar stond de Empire-acteur in de spotlights omdat hij zijn vermeende aanval zelf in scène had gezet. Na deze ophef verdween hij voor een aantal maanden van Instagram, tot nu!

Zo trots

Smollett postte een video van de speech van Tarell Alvin McCraney tijdens de uitreiking van de Tony Awards. McCraney hield een fraaie toespraak over zijn voorstelling Choir Boy: “De lichamen die het erfgoed van de overledenen herbergen zijn vaak zwart en gay. Wanneer kunnen we van hen houden om wie ze zijn en niet alleen voor dat wat ze kunnen?” Jussie kan zich duidelijk vinden in de boodschap en schrijft bij de video: “Zoveel trots!” 

He did what?!

De acteur verdween vanaf januari van het internet na zijn arrestatie. Jussie zou de homofobe en racistische aanval zelf in scène hebben gezet. Hij wilde naar zeggen een beter salaris voor Empire en een carrièreboost. De beschuldigingen zijn inmiddels verworpen, maar de gemeente Chicago klaagt hem alsnog aan omdat er meer dan 130.000 dollar is uitgegeven aan zijn rechtszaak. 

Jamal Lyon

Hoe gaat het nu verder met zijn rol als Jamal Lyon? Aan het einde van seizoen 5 zagen we dat Jamal het huwelijksbootje instapte en vervolgens op honeymoon ging met zijn geliefde. Empire wordt verlengd met een 6e seizoen, maar er zijn geen directe plannen voor een verhaallijn rondom Jamal. Het contract van Jussie Smollett loopt wel nog door, waarschijnlijk omdat het te veel geld kost om hem daadwerkelijk te ontslaan. Maar hierdoor staat de optie voor een terugkeer van Jamal nog altijd open. 

Lees verder