Ian McDiarmid

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ian McDiarmid
HollywoodStar WarsDisney/Pixar

Emperor Palpatine keert terug in Star Wars-serie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Naomi Patty

Voor wie dacht dat er een einde was gekomen aan Emperor Palpatine na Star Wars: The Rise of Skywalker: think again! Ian McDiarmid keert terug in zijn vertrouwde rol in een Star Wars-serie op Disney+.

Tijdens een interview op de Imperial Commissary Convention (ICCC) bevestigde Ian McDiarmid dat hij binnenkort weer te zien zal zijn als Emperor Palpatine, zo meldt starwarsnewsnet.com. “There’s a certain show coming soon set right around the time I may have considered to be very active.”

Waar zien we hem?

We kunnen dus nog niet met zekerheid zeggen om welke Disney+- serie het gaat. Op 25 mei komt Obi Wan- Kenobi uit op de streamingdienst, dus het is heel goed mogelijk dat Darth Sidious hierin een cameo gaat maken. Een andere optie is Andor. De opnames voor de prequelserie eindigde eind vorig jaar. Waarschijnlijk komt deze serie nog ergens in 2022 uit. Een laatste mogelijkheid waarin hij kan verschijnen is in het derde seizoen van The Mandalorian (lees hier alvast alles wat je over het nieuwe seizoen moet weten!).

In het duister tasten 

De acteur zei in het interview ook: “Whether or not you will see my physical body, I cannot comment on. But you will certainly feel my presence.” Gaan we hem dan überhaupt wel zien? Of is misschien alleen zijn stem te horen? De acteur heeft al zo lang hints gegeven dat hij zijn rol weer zou oppakken en nu heeft hij eindelijk een bevestiging gegeven. Helaas moet we nog even in het duister tasten, want hij roept juist alleen maar meer vragen op bij ons. In welke serie hij te zien (of te horen) is, wordt hopelijk snel duidelijk!

Ian is niet de eerste acteur die zijn Star Wars-rol weer oppakt: ook Ewan McGregor en Hayden Christensen pakken de lightsaber weer op. Actieheld Liam Neeson (Qui-Gon Jinn) zullen we niet terugzien in een van de series. Hij liet weten meer fan te zijn van het witte doek.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Russian Doll, They Call Me Magic en The John Wayne Gacy Tapes. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder