Emotionele eerste aflevering The Amsterdam Project in top 10

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Emotionele eerste aflevering The Amsterdam Project in top 10

Emotionele eerste aflevering The Amsterdam Project in top 10

|
|

Laatste update:

De eerste aflevering van The Amsterdam Project, waarin Beau van Erven Dorens vijf daklozen te hulp schiet, stond gelijk in de top 10 best bekeken programma’s.

Het nieuwe programma van Beau van Erven Dorens op RTL 4 is dinsdagavond met 923.000 kijkers van start gegaan en behoorde daarmee tot de tien best bekeken programma's van de dag. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO). 

Beau gaat "diep door de knieën”

Er wordt lovend geschreven over Beau die in de eerste aflevering kennismaakte met de vijf daklozen. “De emotie die de ontmoeting teweegbrengt bij de presentator komt zeer authentiek over. Als Beau met een minder bedeelde stadgenoot praat, geloof ik meer in zijn betrokkenheid dan bij voorbeeld als het Wendy van Dijkof Natasja Froger is. Die blijven een ster. […] Beau gaat diep door de knieën,” schrijft Hans Beerekamp van het NRC

“Hij toonde zich in de eerste aflevering van The ­Amsterdam Project een uitstekend luisterend oor,” aldus Hans Lips in Het Parool. Ook de kijkers droegen het programma een warm hart toe.

Lolle

Eén van de daklozen is de 67-jarige Lolle. Hij leeft al meer dan tien jaar op straat. Lolle is een dakloze met een groot hart. Hij schiet vol als hij hoort dat hij hulp krijgt om zijn leven weer opnieuw op te bouwen. Bekijk het fragment bovenaan de pagina.

Daarna ontmoet Beau de 34-jarige Marco, die na zijn universitaire studie meerdere schulden heeft gemaakt en zo op straat is beland. Verder wordt er kennis gemaakt met Chayenne en haar zoontje Guevaro, die al ruim 2 jaar rondzwerven door Amsterdam.

10.000 euro

Elk van hen krijgt 10.000 euro en telefoonnummers van hulpverleners om hun leven op de rit te krijgen, als Beau en een camerateam ze een minimaal een half jaar mogen volgen. Zou het werken?
The Amsterdam Project

 is elke dinsdag om 21:30 te zien op RTL4.

Lees verder