Emma Watson

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Emma Watson

Emma Watson onder vuur na oppervlakkige Blackout Tuesday Instagramposts

|
|

Laatste update:

Tijdens Blackout Tuesday ging Instagram op zwart. Miljoenen mensen plaatsten een zwart scherm om aan te geven dat zij tegen racisme zijn. Zo ook Emma Watson. Alleen waren haar volgers niet heel blij met deze actie.

Blackout Tuesday

Normaal gesproken staat Instagram vol met de mooiste foto’s. Dat was afgelopen dinsdag wel anders. Door alleen een zwart vierkant op de tijdslijn te posten, werden volgers opgeroepen om na te denken over racisme, politiegeweld en de tragische dood van de Amerikaan George Floyd. Beroemdheden deden mee en ook Emma Watson liet van zich horen. Al vonden haar volgers dat ze juist veel te weinig zei.

Heftige kritiek

De actrice uit Harry Potter, die bekend staat om haar activisme, plaatste een zwart vierkant met 4 hashtags en verder niks. Dat was wel erg weinig volgens haar fans. “You had one job..." en “love her lack of energy, go girl, give us nothing”, waren enkele sarcastische reacties op haar posts. Andere volgers waren iets liever voor Emma Watson en smeekten de actrice bijna om meer te doen met haar stem. “Emma please speak up about this important issue! You have a huge platform."

Doe mee: Superguide pubquiz!

Lees verder