Emma Stone en Steve Carell in trailer Battle of the Sexes

Veronica Superguide logo
Emma Stone en Steve Carell in trailer Battle of the Sexes

Emma Stone en Steve Carell in trailer Battle of the Sexes

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Crazy, Stupid, Love-buddies Emma Stone en Steve Carell worden herenigd in de nieuwe trailer van tennisfilm Battle of the Sexes.

Waargebeurd verhaal

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 1973 daagde oud-tennisser en zwendelaar Bobby Riggs de nummer 1 tennisster ter wereld uit: Billie Jean King. Riggs hield er nogal conservatieve ideeën op na: vrouwentennis zou minderwaardig zijn. De 55-jarige man wilde tennissen tegen King om zijn punt te bewijzen. Na een aantal keer te hebben geweigerd, accepteerde ze.

Emma & Steve

In de trailer zien we Steve als de chauvinistische Riggs. Ook deze versie van de oud-tennisser windt er geen doekjes om: “Ik hou van vrouwen… in de slaapkamer en in de keuken.” De altijd charmante Emma Stone speelt Billie Jean King. Bekijk de trailer hierboven.

Battle of the Sexes

De match werd door de media omgedoopt tot ‘Battle of the Sexes’ en werd door 50 miljoen mensen live gevolgd. Het was een belangrijke wedstrijd, niet alleen voor King en Riggs zelf, maar ook voor feministen over de hele wereld. De match zorgde voor heftige discussies over meer gelijkheid voor vrouwen.

Crazy, Stupid, Love

Emma en Steve speelden eerder vader en dochter in de comedyfilm Crazy, Stupid, Love. Battle of the Sexes is Emma’s eerste film sinds La La Land, waar ze een Oscar voor won. De film is geregisseerd door Jonathan Dayton en Valerie Faris, die ook Little Miss Sunshine hebben gemaakt.

Lees verder