Emily in Paris, seizoen 2

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Emily in Paris, seizoen 2

Emily in Paris seizoen 2: alles dat je moet weten

|
|

Laatste update:

Het tweede seizoen van de Netflix-serie Emily in Paris staat vanaf 22 december online. Wat zijn de belangrijkste verhaallijnen uit seizoen 1 en wat staat ons te wachten dit nieuwe seizoen? Wij zochten het voor je uit!

Emily in Paris is zo'n serie waarover de meningen verdeeld zijn. Niet dat de serie door een deel kijkers extréém goed werd gevonden, maar het was wel een lekkere guilty pleasure om de lockdowns mee door te komen. Maar voor we meer vertellen over seizoen 2, wat gebeurde er ook alweer in het eerste seizoen?

Terugblik op seizoen 1

In het eerste seizoen van Emily in Paris werd Emily (Lily Collins) geïntroduceerd. De Amerikaanse twintiger emigreerde naar Parijs om voor een marketingbureau aan de slag te gaan. Deze all american girl werd niet bepaald met open armen ontvangen. Alleen Camille (Camille Razat) werd al snel een goede vriendin voor Emily, die deze vriendschap op het spel zet door verliefd te worden op - en uiteindelijk ook in bed te belanden met - Camille's vriendje Gabriel (Lucas Bravo).

Wat weten we over seizoen 2?

Actrice Camille Razat gaf in een interview met People aan dat we dit nieuwe seizoen van Emily in Paris veel meer spanning tussen de personages kunnen verwachtingen. “Het is veel gecompliceerder, de scènes emotioneler. Mijn rol is nog belangrijker. Ik denk dat seizoen 2 nog beter wordt dan seizoen 1, om eerlijk te zijn.” 

Dat wordt het zeker, want de trailer van het tweede seizoen van Emily in Paris laat zien dat Emily en Gabriel weer lekker doorgaan met hun stiekeme vrijpartijen. Naar kritiek dat de serie niet inclusief en divers genoeg is, hebben de producers ook geluisterd door de cast uit te breiden. Dat vertelde Lily in een interview met Elle: ze is naast hoofdrolspeelster namelijk ook producer geworden van de serie.

Nieuwe en (meer oude) gezichten in het tweede seizoen

Een ander personage dat een belangrijke rol gaat spelen is Alfie (Lucien Laviscount), een Britse expat die Parijs maar niks vindt, maar wel een bijzondere band met Emily gaat krijgen.

Darren Star, de bedenker van Emily in Paris gaf in een interview met Cosmopolitan ook al wat teasers weg. “We gaan meer van Emily's werkfamilie zien. Vooral van Sylvie, die ik heel mysterieus vind. Ik wil haar beter leren begrijpen en meer over haar te weten komen. En ik grijp elk excuus aan om meer van Mindy te laten zien, daar ben ik hélemaal voor."

Naast Gabriel, Mindy (Ashley Park) en Sylvie (Philippine Leroy-Beaulieu ) zijn Julien (Samuel Arnold), Antoine Lambert (William Abadie) en Luc (Bruno Gouery) andere bekende gezichten uit seizoen 1 die ook in dit tweede deel terugkomen.

Kritiek op de serie

Naast de kritiek op het gebrek aan kleur in de serie, vonden (Franse) kijkers en critici dat Parijs wel heel cliché werd neergezet. Parijzenaars die op de werkvloer roken, alleen maar flirten, seksistisch zijn en zelfs met stokbroden onder hun arm en een baret op hun hoofd door de stad lopen. 

Ook de manier waarop de Franse hoofdstad werd afgebeeld was compleet onrealistisch, vonden critici. Parijs leek wel een soort Disneyland! En hoe was het mogelijk dat twintiger Emily elke dag een andere outfit droeg van minstens twee maandsalarissen?

Meer fashion in zicht

Wie juist van de parade aan outfits in Emily in Paris heeft genoten: de serie weer zit vol fantastische haute couture. Bij het uitkomen van de trailers werd dit tweede seizoen - wat mode betreft - een soort Sex and the City in Parijs genoemd. Dat kan ook wel kloppen, want de legendarische stylist Patricia Field (die niet heel toevallig ook voor de iconische outfits in Sex and the City heeft gezorgd) en costume designer Marylin Fitoussi waren verantwoordelijk voor de looks.

Niet de minsten fashion labels kwamen langs, zo'n beetje elk internationale modehuis verleende medewerking. Heel grappige fun fact: in het tweede seizoen zit een piepklein beetje Hollands glorie. het Nederlandse telefoonhoesjesmerk Ateljé was namelijk te zien in de beelden die zijn vrijgegeven. Mindy - het meest kleurrijke personage in de serie - draagt een design van dit merk. Verder is het een parade van grote namen als Dior, Dolce & Gabbana en Chanel. Niet voor niets is de nieuwe tag line: 'She’s back for Amour and coming in Haute'. 

Komt er een derde seizoen aan?

Of er ook een derde seizoen van Emily in Paris aankomt? We weten het nog niet. Lily Collins heeft al in meerdere interviews aangegeven dat ze er naar uitkijkt, en aangezien de serie onwijs populair is (volgens Netflix hebben 58 miljoen huishoudens naar het eerste seizoen gekeken) gokken wij erop dat Emily nog een jaartje extra in Parijs zal blijven. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder