Emilia Clarke over Game of Thrones-einde: 'het is niet eerlijk dat Jon Snow nog leeft'

Door Peter Koelewijn
Daenerys Targaryen
© HBO

Game of Thrones heeft een controversiële finale waarin Daenerys Targaryen kwaadaardig wordt en haar geliefde/neefje Jon Snow haar vermoordt. Actrice Emilia Clarke laat eindelijk weten wat ze daarvan vindt: “Ik denk nog steeds dat Daenerys niets fout deed. Het is niet eerlijk dat Jon nog leeft.”

Emilia sprak over het Game of Thrones-einde tijdens een event in Londen. Ze is binnenkort te zien in de Marvel-serie Secret Invasion, maar de meesten kennen haar nog steeds als de hoogblonde drakenrijdster.

Relatietherapie

Een van de populairste personages uit Game of Thrones veranderde gaandeweg steeds meer in een tiran. Haar einde kan Emilia nog altijd niet verkroppen. “Ik wil Daenerys en Jon samen zien. Ze zouden relatietherapie kunnen volgen om hun ruzie bij te leggen. Daenerys heeft altijd veel hoop en dromen, ik zou willen dat ze die kon bereiken.”

Daenerys comeback?

Dany is in de laatste Game of Thrones-aflevering morsdood… of toch niet? “Zeg nooit nooit”, grapte Emilia op de vraag of haar personage terugkeert. Er bestaat magie om de doden tot leven te wekken in de fantasywereld van George R.R. Martin. Ook werkt acteur Kit Harington aan een Jon Snow vervolgserie die mogelijk in de toekomst verfilmd wordt door HBO.

House of the Dragon

Momenteel kan je wekelijks naar HBO Max gaan voor een nieuwe aflevering van House of the Dragon of lees de terugkijkcolumns van onze redacteur Klaas Kaptijn. De serie speelt zich 200 jaar voor Game of Thrones af, met de voorouders van Daenerys Targaryen. Die zijn al net zo heetgebakerd als haar!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.