The Lion King 2019

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Lion King 2019

Elton John baalt als een stekker van remake The Lion King

|
|

Laatste update:

The Lion King is een van de grootste kaskrakers van het afgelopen jaar. Maar een van de creatieve krachten achter het origineel is niet te spreken over deze live-action remake!

Nieuw jasje

Denk je aan de Disney-klassieker The Lion King, dan denk je al snel aan onverwoestbare nummers als 'Circle of Life', 'Can You Feel The Love Tonight' en natuurlijk 'Hakuna Matata'. Dat is voor een groot deel te danken aan Elton John, die samen met Tim Rice verantwoordelijk was voor de soundtrack. Al deze nummers werden voor de remake in een nieuw jasje gestoken, maar volgens de Britse popster hebben de makers daarbij de plank flink misgeslagen!

Teleurstelling

In een uitgebreid interview met GQ heeft Elton John geen goed woord over voor de soundtrack van de remake. “De nieuwe versie van The Lion King was een enorme teleurstelling voor mij, omdat ik vind dat ze de muziek hebben verpest. De liedjes misten gewoon het plezier en de magie van het origineel”, aldus John.

Open armen

Hij baalt er dan ook behoorlijk van dat hij amper betrokken was bij de remake. “Ik werd niet echt met open armen ontvangen en met hetzelfde respect behandeld als vroeger. Daar ben ik heel verdrietig over.” Gelukkig is er nog wel een update van The Lion King die zijn goedkeuring wel kan wegdragen. “Ik ben heel blij dat de geest van de muziek uit het origineel doorleeft in de theatermusical”, zo concludeert de excentrieke popheld.

Lees verder