Elmo laat Tyrion en Cersei vrede sluiten in briljante mash-up van Game of Thrones en Sesamstraat

Veronica Superguide logo
Elmo laat Tyrion en Cersei vrede sluiten in briljante mash-up van Game of Thrones en Sesamstraat

Elmo laat Tyrion en Cersei vrede sluiten in briljante mash-up van Game of Thrones en Sesamstraat

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Game of Thrones zit vol met personages die elkaar naar het leven staan, maar zelfs in deze serie vol haat en nijd zijn er weinig personages die zo'n teringhekel aan elkaar hebben als Cersei en haar broer Tyrion. Nu duikt er na acht seizoenen echter eindelijk iemand op die erin kan slagen om deze ruziënde broer en zus vrede de strijdbijl te laten begraven. En deze vredesduif is niemand minder dan... Elmo uit Sesamstraat?!?!?!

Respect is Coming

Onder het motto “Respect is Coming” hebben HBO en Sesamstraat samen de handen ineen geslagen om kijkers jong en oud een wijze les bij te brengen over het belang van wederzijds respect. En zo zien we hoe een ouderwets potje bekvechten tussen Cersei en Tyrion (ook daadwerkelijk gespeeld door de echte Lena Headey en Peter Dinklage zelf) wordt onderbroken door Elmo. Dan zou je denken dat dit zachtaardige pluisbeest nog zo'n drie seconden heeft voordat Cersei haar brute bodyguard The Mountain erbij roept en het rode pluche in talloze stukjes door de kamer vliegt, maar nee: de beide Lannisters luisteren aandachtig.

Kortstondige wapenstilstand

“Als Elmo een probleem heeft met Abby of Koekiemonster, dan raakt Elmo niet overstuur. Elmo luistert naar ze en leert van wat ze te zeggen hebben”, zo legt het rode knuffelbeest uit. Nu begeven ruzies tussen Elmo en Koekiemonster zich doorgaans niet echt op het Lannister-niveau van “Waarom heb je godverdomme onze vader vermoord met een kruisboog?”, maar toch zijn de beide kemphanen één en al oor. En inderdaad: aan het einde van het filmpje is de alliantie die geen kijker ooit voor mogelijk had gehouden een feit. De wapenstilstand zal welgeteld drie dagen duren, want ongetwijfeld zal Cersei maandag in de tweede aflevering van seizoen 8 vast met haar zoveelste plan komen om haar broer nóg een kopje kleiner te laten maken.

Lees verder