Ellen Pompeo en Katherine Heigl

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ellen Pompeo en Katherine Heigl
HollywoodOphef

Ellen Pompeo neemt het op voor Katherine Heigl: ‘Ze had 100% gelijk’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Eline Elsinga

Grey’s Anatomy-ster Katherine Heigl kwam in 2009 onder vuur te liggen nadat ze vertelde over de heftige werktijden op de set. Nu, heel wat jaren later, krijgt ze bijval van hoofdrolspeler Ellen Pompeo.

'Gruwelijke werktijden'

De actrice vertelde destijds over de ‘gruwelijke werktijden’ die ze zou hebben ervaren tijdens de opnames van de ziekenhuisserie. Ze zou werkdagen hebben gemaakt van 14, 16 en 18 uur. De gevolgen van haar uitspraak heeft ze geweten: ze werd bestempeld als ‘moeilijk om mee te werken’, waardoor haar carrière een bad turn nam.

‘Haar tijd ver vooruit’

Ellen Pompeo doet een goed woordje voor haar oud-collega in haar podcast Tell Me. “Ik kan me herinneren dat Katherine over onze absurde werktijden vertelde in een talkshow. Ze had 100% gelijk", verdedigt Ellen haar. "Als ze dat in deze tijd had gezegd, zou ze gezien worden als held. Maar ze is haar tijd ver vooruit.

 

‘Ze loog absoluut niet’

"Door haar uitspraken werd ze belaagd en noemde men haar ondankbaar", vervolgt de actrice die Meredith Grey speelt in de (heel) langlopende ziekenhuisserie. "Ze sprak de waarheid. Ze loog absoluut niet.

 

Het vuur is inmiddels gedoofd en met Katherine’s carriere is het uiteindelijk helemaal goedgekomen. Ze speelde in verschillende films en ruilde haar witte doktersjas in voor een net advocaten pak door een vaste rol te scoren in Suits. Ook schitterde ze in de vrij nieuwe Netflix-hit Firefly Lane.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Dirty Lines, Tokyo Vice en Single Drunk Female. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder