Ellen DeGeneres weigert gospelzangeres Kim Burrell in show

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ellen DeGeneres weigert gospelzangeres Kim Burrell in show

Ellen DeGeneres weigert gospelzangeres Kim Burrell in show

|
|

Laatste update:

Kim Burrell is niet meer welkom in de Ellen DeGeneres Show. De gospelzangeres zou dinsdag eigenlijk optreden in het programma, maar hoeft niet meer te komen vanwege anti-homo-uitspraken die ze recent deed in een kerk in Houston. Beelden van de preek gaan sinds maandag over internet.

Niet welkom

"Voor diegenen die het vragen: Kim Burrell komt niet in mijn show", twitterde DeGeneres, die zelf getrouwd is met actrice Portia de Rossi. Pharrell Williams die in de show samen met Burrell een nummer uit de film Hidden Figures zou zingen, reageerde via Instagram. "Ik veroordeel elke haatspeech van welke aard dan ook. Daar is op deze wereld geen plaats voor", schreef hij. Williams treedt nu alleen op.

Ook twee andere actrices, Octavia Spencer en Janelle Monáe, uit de film Hidden Figures namen afstand van Burrells preek.

Hidden Figures

Hidden Figures is het onvertelde verhaal van Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) en Mary Jackson (Janelle Monáe), drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA.

Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de ‘Space Race’ volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen.

Hidden Figures draait vanaf 9 maart in de bioscoop. Bekijk hieronder de trailer!

Lees verder