Ellen DeGeneres, onder vuur

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ellen DeGeneres, onder vuur

Ellen DeGeneres krijgt meer kritiek: 'Je mocht niet eens naar haar kijken'

|
|

Laatste update:

Talkshowhost Ellen DeGeneres is van ware cultuurheld veranderd in een 'heks'. Na de ontboezemingen van onze eigen Nikkie de Jager gingen er in korte tijd steeds meer luikjes open: zo zou ze op de werkvloer onuitstaanbaar zijn én nu klapt ook een presentator van een andere show uit de school.

Als de lockdown vanwege het coronavirus voor iemand goed uit kwam, was het wel voor Ellen DeGeneres. Het imago van de talkshowhost heeft na de stroom aan klachten de afgelopen tijd een behoorlijke deuk opgelopen en haar eigen programma wordt zelfs door het productiehuis onder de loep genomen. Daar blijft het echter niet bij...

Geen contact

Neil Been, die in 2013 het programma Australia's Today presenteerde, doet nu ook een boekje open over zijn contact met de Amerikaanse. Ellen kwam zeven jaar geleden langs bij zijn show, maar dat deed ze niet zomaar. Volgens Neil mocht niemand oogcontact met haar maken, zo verklaart hij nu aan radiostation 4BC. "We mochten haar ook niet benaderen of tegen haar praten." Ook bepaalde haar eigen team alles over dat interview. "Haar manager zei dat ze binnen zou komen, zou gaan zitten, het interview zou doen en daarna meteen weer wegging." Neil vraagt zich wel af of dit op Ellens eigen verzoek was. "Omdat we dus niet met haar mochten praten. Ik weet niet of ze een leuk persoon is, of niet. Ik heb geen idee." 

Imagoschade

Hoewel iemand met zo'n imago in Nederland waarschijnlijk allang afgeschreven zou worden, denkt Eric de Munck niet dat het nu zover komt. "Nu het onderzoek bij Warner Bros is aangekondigd, kunnen we in ieder geval met zekerheid zeggen dat er wel degelijk iets aan de hand is", reageert hij bij RTL Boulevard, maar echt veel consequenties zal het volgens hem niet hebben. "Het blijft toch Amerika. Bij heel veel sterren is dit gedrag niets nieuws. Dat zie je heel vaak in Hollywood, dus de Amerikaanse kijkers prikken hier niet zo snel doorheen. Als zij een leuke show krijgen en Ellen op televisie gewoon lacht en de leuke en grappige Ellen uithangt, dan komt ze daar wel mee weg." Beluister hier het hele fragment terug.

Lees verder