Watchmen HBO serie Rorschach cavalry leader

Veronica Superguide logo
Watchmen HBO serie Rorschach cavalry leader

Eindelijk is hier de volledige trailer voor HBO’s Watchmen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Begin mei hadden we al een eerste teasertrailer voor HBO’s Watchmen, maar nu heeft de Amerikaanse betaalzender ook een volledige trailer vrijgegeven voor deze serie waar DC-fans reikhalzend naar uitkijken. En deze trailer geeft ook wat meer weg van het verhaal van dit vervolg op de legendarische twaalfdelige DC comics-serie, die in 2009 met succes werd verfilmd door Zack Snyder.

The Cavalry: een terroristische organisatie bestaande uit Rorschachs

Na de teasertrailer kregen we al het vermoeden dat de vele mensen met Rorschach-maskers een soort Gele Hesjes-achtige protestbeweging zijn. Ook dachten we dat deze ongure types het op politieagenten voorzien hebben, want alle agenten lopen in de trailers met gele maskers op. Deze vermoedens blijken nu te kloppen, alleen lijken de Rorschachs nog wat verder te gaan dan de Gele Hesjes; deze engerds die zichzelf The Cavalry noemen zijn een terroristische organisatie van boze burgers die voor eigen rechter spelen. Zij worden aangevoerd door een mysterieuze schurk met een reflecterend Rorschach-masker.

Maskers, maskers, overal maskers

Ook wordt het nu duidelijk dat Regina King de hoofdrol te pakken heeft. Deze actrice ken je wellicht nog uit de Netflix-serie Seven Seconds. Zij speelt een gemaskerde superheldin, en zo beginnen het onderhand een heleboel gemaskerde personages bij elkaar te worden. En dat is nou net de bedoeling, zo legt bedenker Damon Lindelof in onderstaande featurette uit. Hij wil namelijk in deze Watchmen-serie onderzoeken wat maskers dragen met mensen doet; het bevrijdt ze, maar de anonimiteit kan ze ook tot geweld aanzetten.

Watchmen is in Amerika vanaf 20 oktober te zien, normaal gesproken heeft Ziggo de afleveringen dan steeds een dag later, wat betekent dat je deze DC-serie hier vanaf 21 oktober kunt zien - als je tenminste een Ziggo Movies & Series XL Pakket hebt!

Lees verder