Egyptenaren boos over verkiezingsitem Zondag met Lubach

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Egyptenaren boos over verkiezingsitem Zondag met Lubach

Egyptenaren boos over verkiezingsitem Zondag met Lubach

|
|

Laatste update:

Arjen Lubach en zijn VPRO-pareltje Zondag met Lubach doen het goed bij tv-kijkend Nederland. Toch is niet iedereen gediend van zijn messcherpe satire.

Boos

Een aantal Egyptenaren hebben verbolgen gereageerd op een item van Zondag met Lubach over de presidentsverkiezingen in hun land. De presentator stak de draak met het feit dat er maar op twee kandidaten gestemd kon worden. Eén daarvan is de huidige president Abdel Fattah al-Sisi en de ander is Moussa Moustafa Moussa, die openlijk zijn steun aan Sisi heeft betuigd. 

Daarnaast stelde de presentator dat de oppositie vakkundig werd weggewerkt door allerlei regeltjes. Sommige oppositieleden belandden zelfs in de bak, waarmee Sisi ogenschijnlijk al de gedoodverfde winnaar zou zijn.

Ook boos

Tijdschrift Egypt Today heeft er inmiddels een artikeltje aan gewijd en schrijft dat Lubach op een "ongepaste manier en zonder enige reden de politiek in Egypte behandelt en daarmee Egyptenaren beledigt.” Vervolgens stelt het blad dat “veel Egyptenaren zich afvragen waarom een Nederlandse komiek een politieke controverse begint in zijn show”.

Overigens heeft Sisi (surprise!) de verkiezingen met een overweldigende meerderheid gewonnen. De president ontving maar liefst 97 procent van de stemmen. Zijn tegenstander kreeg er drie. De opkomst was 41 procent.

Lees verder