Eerste vijf genomineerden Televizier-ring bekendgemaakt

Veronica Superguide logo
Eerste vijf genomineerden Televizier-ring bekendgemaakt

Eerste vijf genomineerden Televizier-ring bekendgemaakt

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Vandaag zijn de eerste vijf genomineerden onthuld voor de Gouden Televizier-ring. Tot de kanshebbers behoren onder meer Zondag Met Lubach, Expeditie Robinson en Heel Holland Bakt.

Dokter Tinus

Naast Zondag Met Lubach (VPRO), Expeditie Robinson (RTL 5) en Heel Holland bakt (Omroep Max), maken ook Dance, Dance Dance (RTL 4) en Dokter Tinus (SBS 6) kans op de prestigieuze televisieprijs. Deze vijf titels kwamen als populairst uit de bus onder de mensen die online stemden op hun favoriete programma.

Wild cards

Dit is echter de eerste van vier voorrondes. In totaal zullen er uit deze online stemmingen dus twintig titels komen bovendrijven. Daarbij worden er nog vijf ‘wild cards’ uitgereikt door de organisatie, waardoor er uiteindelijk 25 programma’s in de race zullen zijn voor de Gouden Televizier-ring. Uiteindelijk stemt het publiek welke drie inzendingen een plek in de finale verdienen.

Kijkcijfers

Hoofdredacteur Jeroen de Goeij zei op de site van Televizier over de genomineerde progamma’s: “Kijkcijfers alleen zeggen niets over een nominatie voor de Ring; uiteindelijk bepalen de fans of een programma wordt genomineerd of niet.” Dit jaar won globetrotter Floortje Dessing de Gouden Televizier-ring met haar reisprogramma Floortje Naar Het Einde Van De Wereld.

Lees verder