Wu-Tang: An American Saga Trailer

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wu-Tang: An American Saga Trailer

Eerste trailer voor tv-serie over de Wu-Tang Clan ziet er dope uit

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In oktober lieten we al weten dat Wu-Tang Clan oprichter RZA bezig was met een tv-serie over het ontstaan van deze legendarische rapformatie. Negen maanden later hebben we hier de eerste veelbelovende trailer voor deze tiendelige serie, die Wu-Tang: An American Saga gaat heten.

En welke acteurs spelen de Wu-Tang rappers dan?

Ashton Sanders, die bekend is van het Oscarwinnende drama Moonlight, neemt de rol van RZA voor zijn rekening en speelt daarmee de hoofdrol. Het bolle Wu-Tang Clan-lid Raekwon heeft hier nogal een upgrade gekregen want hij wordt hier gespeeld door Shameik Moore. Deze opkomende ster is bekend als DJ Shaolin uit de peperdure Netflix-serie The Get Down, en was recentelijk ook te horen als de stem van Miles Morales uit Spider-Man: Into the Spider-verse. De vooralsnog onbekende acteur Siddiq Saunderson speelt Raekwons vaste compagnon Ghostface Killah.

En ODB dan?

Rappers Dave East en Joey Bada$$ zijn ook in de serie te zien, zij nemen respectievelijk de rollen van Method Man en Inspectah Deck voor hun rekening. Wie de rollen van RZA’s neven GZA en Ol' Dirty Bastard spelen hebben we vooralsnog niet kunnen ontdekken. Wel is het duidelijk dat ODB hier niet gespeeld wordt door zijn zoon, die in de Wu-Tang Clan inmiddels onder de naam Young Dirty met verve de plek van zijn pa heeft ingenomen. En dat is een beetje een gemiste kans, want Young Dirty lijkt als twee druppels water op zijn wijlen ouweheer.

Na een docu-serie nu een dramaserie

In mei was in Amerika ook een goed ontvangen vierdelige documentaireserie over het rapcollectief op tv te zien, getiteld Of Mics and Men. In diezelfde maand stond de Wu-Tang Clan ook nog in een bomvolle Ziggo Dome in Amsterdam waar de groep haar debuutalbum Enter the Wu-Tang (36 Chambers) uit 1993 vrijwel integraal ten gehore bracht. Method Man blonk toen uit in afwezigheid, omdat de lange rapper naar verluidt vanwege een geldruzie niet meeging op tournee. Vreemd genoeg staat hij in deze trailer wel als co-producent vermeld. Wu-Tang: An American Saga zal vanaf 4 september te zien zijn bij W̶u̶-̶L̶u̶ Hulu, dus het is nog maar de vraag hoe we serie hier kunnen bekijken.

Lees verder