Eerste trailer Jennifer Lawrence als Russische balletdanseres

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eerste trailer Jennifer Lawrence als Russische balletdanseres

Eerste trailer Jennifer Lawrence als Russische balletdanseres

|
|

Laatste update:

Het duurt nog eventjes tot de première in 2018, maar vandaag zijn al wel de eerste beelden opgedoken van Red Sparrow, de nieuwe film van Jennifer Lawrence. De Belgische acteur Matthias Schoenaerts en onze eigen Thekla Reuten hebben ook rollen bemachtigd in de film.

Training

Tegen haar wil wordt Dominika Egorova (Jennifer Lawrence) opgeleid tot een ‘sparrow’, een getrainde verleidster van de Russische veiligheidsdienst. Dominika leert haar lichaam als een wapen te gebruiken, maar heeft moeite haar zelfbewustzijn te behouden tijdens de onmenselijke training. In een oneerlijk systeem vindt ze haar kracht en ze groeit uit tot één van de beste aanwinsten van het programma. Haar eerste doelwit is Nate Nash (Joel Edgerton), een CIA-agent die verantwoordelijk is voor de meest gevoelige infiltratie in de Russische inlichtingendienst. De twee jonge agenten komen in een neerwaartse spiraal van aantrekkingskracht en bedrog terecht, wat een bedreiging vormt voor hun carrière, hun loyaliteit en de veiligheid van beide landen. 

Boek

Red Sparrow is gebasseerd op het boek van de voormalige CIA-agent Jason Matthews. De film herenigd Jennifer Lawrence met ‘Hunger Games’-regisseur Francis Lawrence. Vanaf 1 maart 2018 is ie in de Nederlandse bioscopen te zien.

Lees verder