Eerste Sherlock escaperoom game opent binnenkort in Londen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eerste Sherlock escaperoom game opent binnenkort in Londen

Eerste Sherlock escaperoom game opent binnenkort in Londen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Heb je altijd al eens raadsels op willen lossen á la Sherlock Holmes? In Londen opent in oktober dit jaar de eerste escaperoom, Sherlock: The Game is Now, gebaseerd op de Sherlock-serie.

Net als de serie

Het is alsof je de serie instapt en zelf als een echte Holmes alle raadsels, mysteries en puzzels op moet lossen om te ontsnappen. Met groepen van vier tot zes personen moet je uit verschillende kamers zien te komen, die helemaal in Sherlock-stijl zijn opgebouwd. En dat natuurlijk allemaal in een race tegen de klok. De game duurt zo’n 90 minuten.

Ook krijg je via video en audio te maken met de personages uit de serie, gespeeld door de oorspronkelijke cast. Producers van Sherlock Sue Vertue, Steven Moffat en Mark Gatiss hebben meegeholpen aan het script voor de escaperoom.

Nieuwe plekken

Gatiss: ,,In de escaperoom herbeleef je de serie met bekende settings. Maar natuurlijk gaat het verhaal nog verder en kom je ook op nieuwe plekken om zaken op te lossen. Het is alsof je in de serie zelf speelt, zonder dat je acteur bent die eerst jarenlang moet werken en allerlei tegenslagen moet verwerken om in een serie te komen.”

De escape game bestaat uit vijf kamers en komt op een centrale plek in Londen, die later bekend wordt gemaakt.

Lees verder